bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Alaçam’da “Eğitim” Konulu Muhtarlar Toplantısı

EĞİTİM

Alaçam Kaymakamı Fikret Zaman ilçede eğitim standartlarının iyileştirilmesi ve yükseltilmesine yönelik çalışmaların değerlendirilmesi amacıyla "Muhtarlar Toplantısı" gerçekleştirildi.

Alaçam Kaymakamı Fikret Zaman ilçede eğitim standartlarının iyileştirilmesi ve yükseltilmesine yönelik çalışmaların değerlendirilmesi amacıyla "Muhtarlar Toplantısı" gerçekleştirildi.

Vatandaş - Devlet bütünleşmesinin pekiştirilmesi kapsamında, ilçemizde eğitim standartlarının iyileştirilmesi ve yükseltilmesine yönelik çalışmaların değerlendirilmesi amacıyla İlçe Kaymakamı Fikret Zaman'ın Başkanlığında, Milli Eğitim Müdür Vekili, Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri, ilgili kurum amirleri ve Mahalle Muhtarlarının katılımlarıyla 05 Ekim 2022 Çarşamba günü saat 10.00'da İlçemiz Halk Eğitimi Merkezi konferans salonunda "Muhtarlar Toplantısı" gerçekleştirildi.

Toplantıya başkanlık yapan İlçe Kaymakamı Fikret Zaman ilçemizde eğitim ile ilgili yapılan ve yapılması planlanan çalışmalara ilişkin bilgiler aktararak, eğitimin önemini vurgulayarak muhtarlarımıza düşen sorumluluklar üzerinde durdu. Muhtarlar ile okul müdürlerinin işbirliği içerisinde çalışmalar yürütmelerini, okulların güvenliği açısından öğrencilerin her hangi bir sıkıntıya girmeden eğitimlerini sürdürebilmeleri için okul müdürleri, muhtarlar ve kolluk birimlerinin işbirliği içerisinde birlikte hareket etmelerini, öğrencilerin sorunlarına ilişkin rehberlik öğretmenlerine büyük görevler düştüğünü belirtti. İlçede faaliyette spor tesislerinin bulunduğunu, öğrencilerin sadece birkaç branşta değil tüm spor branşlarında başarı sağlayacak düzeye gelmelerinin gerektiğini, spor alanında başarı sağlanabilmesi yönünde beden öğretmenlerinin aktif rol üstlenmelerinin gerektiğini söyledi. Din eğitiminin önemine de değinen Kaymakam Zaman, okul idarecilerince öğrencilerin halk kütüphanesinden ve okul kütüphanelerinden üst düzeyde faydalanmalarının sağlanmasını, okul müdürleri ve muhtarlarımızca sınavlara hazırlanan öğrencilere yönelik envanter çalışmalarının yapılarak kaynak kitap vb. ihtiyaçların temininin sağlanmasını, okul müdürlerince kariyer günlerinin planlanmasını, toplumda çok farklı mesleklere ihtiyaç olduğu bilinciyle hareket edilerek, meslek icra edenlerce öğrencilere mesleklerin tanıtımının yapılmasını, muhtarlarımız ve okul müdürlerince tespiti yapılacak imkanı olmayan öğrencilere yönelik Samsun ve yakın illere kültürel ve sosyal amaçlı öğrenci gezileri düzenlenmesinin faydalı olacağını, bu yönde muhtarların gerekli ilgi ve hassasiyeti göstermeleri gerektiğini ifade etti.

Okul kantinlerinin sıhhi yönden günlük denetimlerinin yapılacağını vurgulayan Kaymakam Zaman, toplantı sonunda toplantıya katılım sağlayan daire amirleri, okul müdürleri ve muhtarlarımıza teşekkür ederek; toplantıda alınan kararlar doğrultusunda, sorunların çözümüne esas olmak üzere gerekli çalışmaların ivedi şekilde yürütüleceğini belirterek, her ay düzenli olarak ilgili daire amirlerinin de katılımlarıyla “Muhtarlar Toplantısı” yapılacağını ve bir sonraki toplantı konusunun “Tarım ve Turizm” olduğunu sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.