bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

29 Ekim; Çocuk Oyunlarında Bafra Birincisi Oldu‏

EĞİTİM

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü işbirliğiyle unutulmaya yüz tutmuş oyunlarımızı tekrar gün yüzüne çıkarmak için ülke genelinde "Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği" düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü işbirliğiyle unutulmaya yüz tutmuş oyunlarımızı tekrar gün yüzüne çıkarmak için ülke genelinde "Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği" düzenlendi.

 

İlçemizdeki tüm okullarda da 17-28 Mart 2014 tarihleri arasında tüm öğrencilerin katılımlarıyla okul içi yarışmalar yapılarak okul birincileri belirlendi. Bu kapsamda okulumuzda sınıflar arasında yapılan yarışmalarda 1. sınıflarda 1/H sınıfı, 2. sınıflarda 2/I sınıfı, 3. sınıflarda 3/E sınıfı, 4. sınıflarda 4/E sınıfı okul birincisi oldu.

 

01 Nisan 2014 tarihinde ilçemizdeki tüm okulların okul birincilerinin katılımlarıyla Bafra Kapalı Spor Salonunda Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği ilçe birinciliği yarışmaları yapıldı. 29 Ekim İlkokulu adına yarışan öğrenciler yarışmalarda büyük başarı göstererek iki dalda ilçe birincisi oldular.

 

İlkokul 1. sınıflar arasında yapılan El Değdirerek Bayrak Koşusu yarışmalarında 29 Ekim İlkokulu 1/H Sınıfı öğrencilerinden oluşan okul takımı Bafra birincisi oldu.

 

İlkokul 2. Sınıflar arasında yapılan Dairesel Bayrak Koşusu yarışmalarında 29 Ekim İlkokulu 2/I Sınıfı öğrencilerinden oluşan okul takımı Bafra birincisi oldu.

 

İlkokul 3. Sınıflar arasında yapılan Kiremit Devirmece Oyunu yarışmalarında 29 Ekim İlkokulu 3/E Sınıfı öğrencilerinden oluşan okul takımı Bafra ikincisi oldu.

 

İlkokul 4. Sınıflar arasında yapılan Fasulye Toplama Oyunu yarışmalarında 29 Ekim İlkokulu 4/E Sınıfı öğrencilerinden oluşan okul takımı Bafra dördüncüsü oldu.

 

İlimizde yapılacak olan il birinciliği yarışmalarında ilçe birincisi olan 29 Ekim İlkokulu iki takımı ilçemizi ilimizde temsil edecekler.

 

İlkokullar il birinciliği yarışmaları Samsun İlkadım Mustafa Dağistanlı Spor Kompleksinde 16 Nisan 2014 tarihinde saat 10:00´da yapılacaktır. İlde yapılacak olan geleneksel çocuk oyunları şenliğe katılacak olan her öğrenciye tişört ve madalya verilecektir. 

 

Okul Müdürü Baattin AKÇA, "Öğrencilerimizin unutulmaya yüz tutmuş geleneksel çocuk oyunlarını oynamaları ve bu oyunlarda başarılı olmaları gerçekten çok önemli. Çünkü günümüzde oyun denilince akla bilgisayar oyunları geliyor. Çocukların ruh ve beden sağlığının gelişimi ve sosyalleşmesi açısından bu tür oyunları oynamaları gerekiyor. Yarışmalara katılan tüm öğrencilerimizi ve onları çalıştıran öğretmenlerini tebrik ediyor, ilimizde yapılacak olan yarışmalarda öğrencilerimize başarılar diliyorum." dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.