bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

15. OMÜ Tanıtım Günleri Etkinliklerine Yoğun İlgi

EĞİTİM

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) “15. OMÜ Tanıtım Günleri” kapsamında Samsun’un Atakum ilçesi Çobanlı İskelesi’nde konser, plaj futbolu, kariyer ve sağlık sohbetleri etkinlikleriyle devam etti.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) “15. OMÜ Tanıtım Günleri” kapsamında Samsun’un Atakum ilçesi Çobanlı İskelesi’nde konser, plaj futbolu, kariyer ve sağlık sohbetleri etkinlikleriyle devam etti.

İlk olarak OMÜ Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü öğrencileri; Muhammet Sapayev, Dilşah Keçe, Merve Usta ve Muammer Bera Yavuz’dan oluşan grup tarafından verilen konser, yoğun ilgi gördü.

Konser sonrasında moderatörlüğünü İletişim Fakültesi öğretim görevlisi Onur Şen’in yaptığı Sağlık Sohbetleri’nde; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Sancak, Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Tevfik Sünter ile Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim yardımcısı Doç. Dr. Davut Güven, katılımcıların sorularını yanıtladı.

15. OMÜ Tanıtım Günleri Basın Metni

Tarih: 1-2 Ağustos 2021

Açılış töreni: 1 Ağustos PAZAR

Yer: Çobanlı İskelesi / Atakum-Samsun

Katılımcılar:

Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recep Sancak, Prof. Dr. Cengiz Batuk, Prof. Dr. Fehmi Yazıcı, Fakülte Dekanları, akademisyenler, Öğrenci Konseyi, Üniversite idari yöneticileri, üniversite adayları, öğrenciler, vatandaşlar.

Etkinlikler (1 Ağustos PAZAR):

17:30 Açılış töreni: Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal’ın selamlama konuşması

Protokol üyelerinin konuşmaları Fakülte ve Meslek Yüksekokulu stantlarının açılışı ve gezilmesi

18:45 Finali oynan Plaj Futbolu ve Masa Tenisi Turnuvasının ödül ödül töreni (Final protokol üyeleri ile birlikte izlenecek)

19:15 Dinleti (Ud, ney, tulum) ve halk oyunları

20:00 OMÜ Devlet Konservatuvarı Konseri

21:00 Protokol üyeleri ile Üniversite adaylarının sohbeti

Bu yıl 15'incisi düzenlenecek olan OMÜ Tanıtım Günü etkinlikleri 27 Temmuz Pazartesi günü spor etkinlikleri ile Atakum'da bulnunan Çobanlı İskelesi Meydanında başladı. Fakülte tanıtımlarının da yapılacağı fuar ise 1 Ağustos Pazar günü saat 17.30'da törenle açılacak.

Samsun Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile düzenlenecek 15. OMÜ Tanıtım Günleri’nde; okul ve meslek tanıtımları, söyleşiler, konser, dinleti, spor, gösteri ve eğlenceli etkinlikler yer alacak.

OMÜ; 18 fakültesi, 1 yüksekokulu, 1 devlet Konservatuvarı, 11 meslek yüksekokulu ile tanıtım gününde yer alacak. Tanıtım gününde ayrıca; kariyer ve sağlık sohbetleri, Erasmus + başta olmak üzere yurt dışı imkânlarını anlatacak Uluslararası İlişkiler standı da kurulacak

Tanıtım günlerinde üniversite adayları; yerleşkeler, burs, beslenme, sağlık ve barınma imkânları, sportif ve sosyal faaliyetler, kampüs olanakları, öğrenci ve öğretim üyesi değişim programları hakkında bilgi alabilecekler. Akademisyen ve öğrenciler, aday öğrencilerle buluşarak onların Üniversite ve tercihleri hakkında sorularını yanıtlayacak. Katılımcılar; okulları tanıma fırsatı bulurken, bilgilendirici dokümanlara ulaşabilecek.

Açılış töreni ve konserler 1 Ağustos Pazar akşamı

15. Tanıtım Günü açılış töreni 1 Ağustos Pazar akşamı saat 17.30’da Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal’ın ev sahipliğinde Samsun protokolün katılımıyla gerçekleştirilecek. Fakülte ve Meslek Yüksekokulu stantlarının açılışının ardından aynı akşam finaller maçları oynanacak plaj futbolu ve masa tenisinde kupa törenleri gerçekleştirilecek.

Gecenin müzik ziyafeti ise 19.15’den itibaren ud dinletisinde Prof. Dr. Burhanettin Tatar, ney dinletisiyle Prof. Dr. Ahmet Çakır, tulum dinletisiyle Öğr. Gör. Oğuz Yılmaz’dan gelecek. İlk günün konserini de saat 20.00’de Doç. Dr. Serhat Yener yönetiminde OMÜ Devlet Konservatuvarı verecek.

Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal ve protokol üyeleri gün sonunda sahilde üniversite adayları ve öğrencilerle sohbet edecek, sorularını yanıtlayacak.

Stantlar 2 Ağustos’ta da açık

15. Tanıtım Günü’nün 2 Ağustos Pazartesi günü stantlarda üniversite adayları ile buluşmaya devam edecek. 16.00’da spor etkinlikleri ile başlayacak ikinci gün saat 20.15’de başlayacak Devlet Opera ve Balesi Konserinin ardından son bulacak.

26 Temmuz Pazartesi akşamı plaj futbolu müsabakalarıyla başlayacak, 1 – 2 Ağustos’ta fakülte ve MYO stantlarının açılacağı “15. OMÜ Tanıtım Günü” etkinliğine; ilgi duyan tüm lise öğrencileri, üniversite adayları, öğretmenler, veliler ve tüm vatandaşlar davet ediliyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.