bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Bafra Ziraat Odası; Çeltikçilerin Dertlerini Dinledi

TARIM

Bafra ilçe merkezine 14 kilometre mesafede bulunan Fener Mahallesi'nde çeltik üreticileri ile bir araya gelen Ziraat Odası başkanı Osman Tosuner, "Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı olacak" Her zaman çiftçinin yanında olduklarını ve her konuda destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

Bafra ilçe merkezine 14 kilometre mesafede bulunan Fener Mahallesi'nde çeltik üreticileri ile bir araya gelen Ziraat Odası başkanı Osman Tosuner, "Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı olacak" Her zaman çiftçinin yanında olduklarını ve her konuda destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

 

Başkan Tosuner, "Bafra ovası bugün Türkiye'nin 2. büyük ovası. 38 bin 400 kayıtlı üyesiyle Türkiye'nin en fazla üyesi olan odalardan bir tanesiyiz. Demek ki nüfusun 3 de ikisi tarımla uğraşıyor. Bafra Ovası'nda kayıtlı olan 120 binin 80 bin dönümünde kayıtlı çeltik alanımız var. Bu nedenle çeltik üreticilerini ziyaret ederek sıkıntılarını yerinde dinleyelim istedik. Biz buraya oturmaya gelmedik çalışacağız" dedi.

 

Tosuner, " Ziraat odasının yanında kurulmuş 9 birliği var. Her birliğin kendisine göre kararları ve yasaları var. Bu birlikleri alttan gelecek olan şikayet taleplerini doğrultusunda denetleme yapabiliriz. Biz bu odaların başıyız. Bu birliklerle uyum içerisinde çalışarak sizlere yardımcı olmakla görevliyiz. Birliklerle olan sıkıntılarınızda yasalara ve kanunlara göre biz sizlerle varız. Çeltiğinizi satarken de çok dikkat edin bilmediğiniz tüccarlara vermeyin. Çeltiğin emeği çok çoluk çocuk uğraşıyorsunuz. Bu nedenle de dikkatli olun bize ne tür önerileriniz varsa biz size açığız. Bize dertlerinizi söyleyin bizde size yardımcı olalım" dedi.

 

Başkan Tosuner'i dinleyen üreticiler Fener Mahallesi'nin en büyük sorunlarından birisinin su problemi olduğunu dile getirerek sorunun bir an önce çözülmesini istediler.

 

Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner ile birlikte Bafra ilçesinde çeltik üreticilerini ziyaret eden Bafra Ziraat odası tarım danışmanları , Ziraat Yüksek Mühendisi Yasemin Kanel, Özge Sağlam ve Ziraat mühendisi Dilek Kömpe Kasap, çiftçileri bilgilendirdi.

 

BİZ ÇİFTÇİYE DESTEK İÇİN VARIZ

Bafra Ziraat odası tarım danışmalığı hizmeti olarak her çiftçiye ulaşarak bilinçli bir şekilde tarım faaliyetlerini sürdürmesini hedeflediklerini söyleyen, Ziraat Yüksek Mühendisi Yasemin Kanel, Özge Sağlam ve Ziraat mühendisi Dilek Kömpe Kasap, " Çeltikte üreticilerinin en düşük maliyetle yüksek verim elde etmeleri amaçlanmaktadır. Bu amaç doğrultusunda,Çeltik üretiminde kullanılan suyun tuzluluk ve pH oranlarının ölçümünü yapacak aletler ziraat odası tarafından temini edilerek çiftçilerin birebir su analizleri yapılacaktır.Sonuçlar doğrultusunda gerekli uygulamaların yapılarak kullanılan düzenleyiciler ile ilaçların aktivitesi artırılmış olacaktır. Bu şekilde Gereksiz ve aşırı ilaç kullanımın önüne geçilerek en az maliyetle yüksek verim elde edilmesi sağalacaktır" dediler.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.