bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Şevket Aşçı Turizm Fakültemiz Hayırlı Olsun

EĞİTİM

Bafra ilçesinde yapımı tamamlanan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Şevket Aşcı Turizm Fakültesi’nin açılışı, Gençlik ve spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın katılımı ile yapıldı.

Bafra ilçesinde yapımı tamamlanan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Şevket Aşcı Turizm Fakültesi’nin açılışı, Gençlik ve spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın katılımı ile yapıldı.

 

Astaş Holding tarafından Bafra ilçesinde yaptırılan OMÜ Şevket Aşcı Turizm Fakültesi’nin açılışına Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç’ın yanı sıra Samsun Valisi İbrahim Şahin, MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Alkan, Alaçam Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, OMÜ Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ali Rıza Aydın, ASTAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşcı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kaya Aşcı, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

ASTAŞ Holding Genel Başkan Yardımcısı Kaya Aşcı ise Fakülte açılışında yaptığı konuşmada, “Ondokuz Mayıs Üniversitesi Şevket Aşçı Turizm Fakültesi açılış tören programına hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Geleceğimizi şekillendirecek olan; yarınlarımızın teminatı gençlerimizin eğitilmesini; ülkemizin bekası açısından bir ağacın yaşaması için ihtiyaç duyduğu hava ve su kadar önemli buluyoruz. İşte Bu Anlayış ve İnançla; Merhum Babamız Sayın Şevket Aşçı’nın arzu ve istekleri doğrultusun da samsun ondokuz mayıs üniversitesine devretmek üzere bafra da inşa ettiğimiz şevket aşçı turizm fakültemizin açılış tören programında hep birlikte buluştuk.

 

Fakültemiz; üç katlı toplamda 10.000 m2 kapalı alanı içerisinde barındıran 60 öğrencilik 20 sınıf a ve toplamda ise gece ve gündüz olmak üzere 2.000 öğrenci kapasitesine sahiptir.

Fakültemiz de 4 adet 120 öğrencilik anfi sınıf, 250 kişilik Hanife Aşçı konferans salonu 500 m2 lik üç ayrı endüstriyel ve uygulamalı mutfak 200 m2 lik, Sergi salonu, 2 bilgisayar laboratuarı, 1 rekreasyon salonu, 32 adet öğretim görevlisi ve 1 adet rektör odası bulunmaktadır. 127 Metre Uzunluğu İle Bafra’nın İlk Fakültesi Olan Şevket Aşçı Turizm Fakültesi, OMÜ’nün Bafra yerleşkesinin ilk yapısı olmakla birlikte gelecekte düşünülen Bafra Kızılırmak Üniversitesi’nin ilk adımı olacağı kanaatindeyim.

 

Bu Arada Astaş Ve Aşçı Ailesini Sizlere Tanıtmak İsterim; Annem Hanife Aşçı, Hüseyin Aşçı, Neşet Aşçı, Oral Aşçı, Ben Kaya Aşçı, Sedat Aşçı ve Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı, Tuncay Aşçı, Turgay Aşçı, Oktay Aşçı, Selçuk Ve Muhammed Aşçı, Başta Sayın Bakanım Olmak Üzere Protokolün Tüm Değerli Üyeleri ve Kıymetli Hemşerilerime Katılımlarından Dolayı Teşekkür Ediyor, Hepinizi Saygıyla Selamlıyorum” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.