bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Recep Taşgın İle Röportaj

EĞİTİM

Bafra Özel Açı Okulları Kurucu Müdürü Recep Taşgın İle Röportajı yayınlıyoruz.

Bafra Ajans; Öncelikle sizi ve kurumunuzu tanıyabilir miyiz?

 

Recep Taşgın; Biz, Bafra ve Samsun’da yirmi yıla yakın süreden beri eğitim faaliyetleri yürüten bir kurumuz. Tüm kurucuları öğretmen, yani işin mutfağında olan, bu yönüyle de pek çok özel okuldan farklılık gösteren güzide bir kuruluşuz. Bu süre içinde Bafra’da 10.000’in üzerinde ve Samsun’da ise 5.000’in üzerinde öğrenciyi Lise ve Üniversite sınavlarına hazırladık.

Türkiye’de dershanelerin kapatılması sürecinden sonra biz de 2015-2016 eğitim ve öğretim sezonunda yeni trende uygun olarak kurumumuzu okul olacak şekilde dönüştürdük. Aynı zamanda Samsun Atakent’te beş bin m2 alan üzerinde binamızda; anaokulundan başlayarak ilkokul ve ortaokul alanlarında eğitim ve öğretime başladık.

 

Bafra Ajans; Bafra’daki eğitim durumu nedir?

 

Recep Taşgın; Bafra’daki eğitim durumuna genel hatlarıyla baktığımızda Samsunun merkez ve ilçeleri arasında eğitime verilen önem bakımından pozitif olarak ayrıldığını görmekteyiz. Bafra ve çevresindeki köyler ile beraber toplam 24.548 öğrenci yer almakta. Bu açıdan baktığınız da her dört kişiden birinin öğrenci olduğu görmekteyiz. Benzer bir durum Samsun içinde geçerlidir. Şöyle ki; 600.000 kişinin yer aldığı şehirde de her dört kişiden biri öğrencidir. İster şehir merkezinde olsun ister köylerde yer alsın her veli çocuğunun okumasını istemekte ve bunun için aileler tüm imkânlarını seferber etmektedir.

Bunun için ön açıcı bir vizyon ve misyon oluşturulmalı eğitimle kazanılan değerlerden şehre geri dönüşler sağlanmalıdır. Unutulmamalıdır ki bir devlet eğitilmiş insanları kadar medeni, medeniyeti kadar adil, adaleti kadar üstün ve üstünlüğü kadar güçlü, gücü kadar özgürdür. Bu bilinçten hareket ederek özgür bir ülke ve şehir var etmek istiyorsak eğitime eğilinmeli ve eğitim işçilerinesaygı gösterilmelidir.

Bafra’da her ne kadar zaman zaman eğitim ve eğitim işçileri hak ettiği değeri görmese de çoğu zaman eğitimin kıymeti noktasında belli bir bilinç oluşturulmuş olduğunu görmekteyiz. Bu da biz eğitimcileri mutlu etmektedir.
RÖPORTAJ'IN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

Yorumlar (1)

misafir 7 Yıl Önce

memleketin geleceğine mükemmel bir yatırım, tebrikler....

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.