bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Barbaros İlkokulu Öğrencileri Başkanını Seçti

EĞİTİM

Bafra Barbaros İlkokulu, öğrencileri demokrasi kültürünü yaymak ve yaşatmak amacıyla, okulun meclis başkanını belirlemek üzere sandık başına gitti.

Bafra Barbaros İlkokulu, öğrencileri demokrasi kültürünü yaymak ve yaşatmak amacıyla, okulun meclis başkanını belirlemek üzere sandık başına gitti.

 

Seçim öncesinde meclis başkanı olmak isteyen öğrenciler ilk olarak adaylıklarını açıkladı.

 

Başkan adayları daha sonra seçim propagandalarına başlarken, bu süre zarfında hem kendilerini, hem de yapmak istedikleri projelerini okul öğrencileriyle paylaştı. Projelerini ve vaatlerini anlatıp oy isteyen Meclis başkanı adayı öğrenciler, girmiş oldukları seçim atmosferinde usta siyasetçileri aratmadı.

 

Okullarında 316 öğrencinin var olduğunu ve 4-A Sınıfı öğrencisi İrem Nur Demir, 3-A Sınıfı öğrencisi Esmanur Bek, 4-E Sınıfı öğrencisi Havvanur Yağmur, 3- B Sınıfı öğrencisi Sıla Kurt’un öğrenci meclis başkanlığına aday olduğunu vurgulayan Bafra Barbaros İlkokulu Müdürü Recep Özcan, okullarında yaşanan demokrasi şöleninin kendisini çok mutlu ettiğini belirterek, yaşanan seçim sürecinde en az öğrenciler kadar heyecanlandığını söyledi.

 

Bugünün çocukları olan öğrencilerini geleceğe hazırlarken, hayat boyunca karşılaşacakları birçok şeyi uygulamalı olarak öğrenmeleri için ellerinden geleni yaptıklarını vurgulayan Recep Özcan, “Çocuklarımıza ülkemizin hukuk devleti olduğunu ve demokrasi ile yönetildiğini anlatırken, yapılan meclis başkanlığı seçimi ile de öğretmenlerimizin derslerde teorik olarak anlatmış olduğu bilgileri uygulamaya dökmüş olduk” dedi.

 

ÖĞRENCİ MECLİS BAŞKANI İREM NUR DEMİR SEÇİLDİ

Dokunmatik ekran kullanarak bilgisayar ortamında yapılan öğrenci meclis başkanlığı seçiminde, İrem Nur Demir 69 oy, Esmanur Bek 61 oy, Havvanur Yağmur Okci 42 oy, Sıla Kurt 29 oy aldı, 6 oyda boş çıktı.

 

Alınan sonuçların ardından 2015-2016 Eğitim Öğretim yılında, Bafra Barbaros ilkokulu meclis başkanı olarak, İrem Nur Demir görev yapacak.

 

Bafra Barbaros İlkokulu Müdürü Recep Özcan, bu çalışma esnasında emeği geçen okul müdür Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Rehber öğretmeni Semra Sarıcaoğlu olmak üzere, tüm öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.