bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Bafra’da 28 Bin Öğrenci Karne Aldı

EĞİTİM

Bafra ilçesinde, 2014-2015 Eğitim Öğretim döneminin tamamlanmasıyla birlikte ilçe genelinde 28 bin ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi karnelerini aldı.

Bafra ilçesinde, 2014-2015 Eğitim Öğretim döneminin tamamlanmasıyla birlikte ilçe genelinde 28 bin ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi karnelerini aldı.

 

Bafra’da, 2014-2015 Eğitim-Öğretim dönemi kapanış töreni, şehir merkezinde ve mahallelerinde bulunan okulların tamamında düzenlendi.

 

Bafra ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, ilçede 28 bin öğrencinin bugün itibariyle yaz tatiline girdiğini söyledi.

 

Bafra’da 2014- 2015 Eğitim Öğretim yılı ikinci döneminin kapanması dolayısıyla ilçe genelinde 28 bin öğrenci karne sevinci yaşadı.

 

Bafra İsmet İnönü İlkokulunda gerçekleşen ilk törene: Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Samsun İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Değirmenci, Bafra ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra TSO Başkanı Göksel Başar, Bafra ilçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, Bafra Gıda Tarım Hayvancılık İlçe Müdürü Ahmet Dursun, İsmetpaşa Mahalle Muhtarı Fatih Yıldız, Okul Müdürleri, öğretmenler, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

 

10 aylık bir maratondan sonra 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılsonunun tamamlandığını belirten Bafra ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu,”Başarı birden çok faktöre bağlı olarak, ulaşılan bir durumdur. Başarıya ulaşmak, sorumluluk duyma, planlı çalışma, ulaşılabilen hedeflere sahip olma ve kararlı olma durumuna sahip olmak zorundadır. Bu faktörlerin tamamı gerçekleştiği zaman, sonunda başarı gelecektir. Başarılı olmanın belgeleri ve unsuru kendine güvenmek ve inanmaktır. Tatiller dinlenmeyi hak ettiğiniz dönemlerdir. Bütün bir yılın yorgunluğunu, tatilde atmak hepimizin arzusudur. Tatil boş vakit geçirmek değildir. Okuma konusunda tatilde kendimizi geliştirme, seviyemiz civarında kitaplar okumalıyız. Unutmayalım ki; eğirim iyi yetişmiş eğitimcilerin elindedir. Yaptığımız emeklerin asla boşa gitmediğini düşünmeliyiz. Öğretmenlerin sevgi dolu, sabırlı, hoşgörülü ve bilgi insan olması beklenirken, aynı zamanda, yenilikleri takip eden, bilgilerini güncelleyen, öğrenmeye açık birer meşale olması beklenir. Değerli veliler, karneler çocuklarımızın nasıl bir insan olduğu değil, onların okul derslerindeki durumlarının nasıl olduğunu ortaya koyan belgelerdir. Çocuklarımızın karnelerini değerlendirirken, onların kişiliklerini zedeleyici, öz güvenlerini yitirmelerini sebep olacak sorumluluktan kaçınınız. Çocuklarınızın başarısızlığını problem yapmayın. Çocuklarınızın başarılarını da abartmayın, karnenin bir sonuç olduğunu da unutmayın” dedi.

 

Karnelerini alan öğrenciler büyük sevinç yaşadı. Bafra Kaymakamı Halis Arslan, öğrencilerden yaz tatilinde dinlenmelerini, sosyal aktivitede bulunmalarını ve kitap okumalarını önerdi.

 

Öğrencilerden tatilin hakkını vermelerini isteyen Bafra Kaymakamı Halis Arslan ise,”Tatili doyasıya yaşayın. Nasıl böyle sağlıklı gidiyorsanız, sağlıklı olarak sizleri, tekrar Eylül ayında okullarda bekliyoruz. Bu tatilde herkes birer tane kitap okusun. Bu tatilde Bafra ilçemizde, güzel bir yaz spor okulu açılıyor. Çok sayıda spor tesislerimiz var. O spor okullarına mutlaka gelin. Başarılı olan öğrencilerimizi yürekten alkışlıyor ve tebrik ediyoruz. Ama zayıfı olanlarda üzülmüyor. Onlar güzel bir değerlendirme yapıyoruz. Biz, silerin hepsinin başarılı olmasını istiyoruz. Çünkü gelecek bakanlar, çalışkan olanlardan olacaktır. Kim çalışıyorsa, makamlar onların olacaktır. Önce ahlak, dürüstlük, bunların temel şartları da olmazsa, olmazdır. Onun için paylaşmayı ve bölüşmeyi de bilin çocuklar, sakın kıskanç da olmayın, kardeşliği bilin, birbirinizin elinden tutun” diye konuştu.

 

Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra TSO Başkanı Göksel Başar, Samsun İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Değirmenci, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, okulda dereceye giren öğrencilere karnelerini ve ödüllerini verdi.

 

Bafra'da törenler, karne dağıtımı ile sona erdi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.