bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Uyuşturucu Suçundan Ceza Alınca Duruşmada Tutuklandı

ASAYİŞ

Samsun'da uyuşturucu suçundan babasıyla birlikte yargılanan şahıs 6 yıl hapis cezasına çarptırılınca duruşma salonunda tutuklanarak cezaevine gönderildi.Samsun'un Tekkeköy ilçesi Karışlar köyünde yaklaşık 3 ay önce meydana gelen olayda,...

Samsun'da uyuşturucu suçundan babasıyla birlikte yargılanan şahıs 6 yıl hapis cezasına çarptırılınca duruşma salonunda tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Samsun'un Tekkeköy ilçesi Karışlar köyünde yaklaşık 3 ay önce meydana gelen olayda, Tekkeköy İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından ihbar üzerine E.K.(29) ve babası H.K.(59) 18 kilo 585 gram esrar maddesi ve 186 kök dişi Hint keneviri bitkisiyle yakalanarak gözaltına alındı. Baba ve oğlu hakkında Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "uyuşturucu ticareti yapmak, uyuşturucu imal etmek ve uyuşturucu madde bulundurmak" suçlarında dava açıldı.

Bugün görülen davanın ilk duruşmasında tutuksuz olarak yargılanan E.K. ve babası H.K., duruşmada hazır bulundu. E.K., babasının suçsuz olduğunu ileri sürerek, "Dişi Hint keneviri bitkisini ben ektim. Babamın haberi yoktu. Ben esrar kullanıcısıyım. Kendi ihtiyacım için esrar ürettim. Esrar ticareti suçlamasını kabul etmiyorum" dedi.

Baba H.K. ise kendisinin esrar kullanmadığını ve esrar ticareti yapmadığını ifade ederek, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

Baba H.K.'nın beraatine karar veren mahkeme heyeti, oğlu E.K.'nın ise ‘uyuşturucu kullanmak’ suçundan beraatine, ‘uyuşturucu ticareti’ suçundan ise 6 yıl hapis, 12 bin lira da adli para cezasına çarptırıp tutuklanmasına hükmetti.

Duruşma salonunda polis tarafından gözaltına alınan E.K., tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.