bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Türkü Evi’ndeki Patlamanın Yeni Görüntüleri Ortaya Çıktı

ASAYİŞ

Sultangazi’de bir türkü barda meydana gelen ve 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan patlamanın yeni görüntüleri ortaya çıktı. Çevre esnafının güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde patlamanın ardından yaşanan panik anı görülüyor.Olay,...

Sultangazi’de bir türkü barda meydana gelen ve 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan patlamanın yeni görüntüleri ortaya çıktı. Çevre esnafının güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde patlamanın ardından yaşanan panik anı görülüyor.

Olay, geçen hafta Sultangazi ilçesi Gazi Mahallesi’nde bulunan Can Türkü Evi’nde meydana gelmişti. İşyerinde yapılan ses izolasyonu ve kartonpiyer çalışması sırasında yangın çıkmış ve dükkandaki kimyasal maddeler nedeniyle peş peşe patlamalar meydana gelmişti. Patlamalarda kartonpiyerci Muharrem Duran (28) olay yerinde, işyeri sahibi Veli Erdoğan, oğlu Can Erdoğan, türkü evi çalışanı Akan Şimşek ve kartonpiyer işçisi Çetin Aksoy da kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybetmişti.

5 kişinin ölümüyle sonuçlanan patlamanın yeni görüntüleri ortaya çıktı. Çevre esnafının güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde patlamanın ardından yaşanan panik anı görülüyor. Patlama öncesinde Türkü Evi’nde çalışan işçiler görüntülenirken bir anda işyerinde yangın çıktığı ve kısa bir süre sonra da patlamanın meydana geldiği görülüyor. Olayın ardından patlamanın olduğu işyerinde ve çevre esnaflarının yaşadığı panik ve ardından yapılan müdahaleler net şekilde görülüyor.

ÇEVRE ESNAFI YAŞANAN DEHŞETİ ANLATTI

Olaya tanık olan çevre esnaflarından Turan Pamuk, “9 Temmuz’du. Ben burada oturuyordum. İçerden önce bir duman çıktı, zannettik ki ufak çaplı bir yangın çıktı. Oraya varmadan içerideki izolasyon yapılan malzemeden patlama oldu. Önce vakumdan dış kapıyı kapatmış, yukarıyı patlattı. Oradan ikinci patlamada sokağı patlattı. İçeride 5 arkadaşımız vardı, 5’i de öldü” dedi.

Esnaflardan Şenol Gülen ise, “Biz kahvedeydik. Restorandın sahibi Veli Bey’de burada kahvenin önünde merdivende oturuyordu. Daha sonra kalkıp restoranda gitti. Aradan ne kadar geçtiğini tam hatırlamıyorum ama bir dakika ile üç dakika arasında bir patlama meydana geldi. Biz kahveden koştuk öbür taraftan içeri girip bir şey yaparız düşüncesindeydik. Ama maalesef ikinci patlama olunca içeri girme imkânımız olmadı. Çünkü içerdeki yanıcı maddeler ortalığı toz ve dumana çevirdi. Daha sonra itfaiye geldi. Zaten itfaiye geldiğinde arkadaşlardan biri yanarak vefat etmişti, diğer 4 yaralı hastaneye kaldırıldı ama kurtarılamadı” diye konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.