bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Tmmob Üyeleri, Torba Yasasını Protesto Etti

ASAYİŞ

Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İstanbul İl Koordinasyon Kurulu üyeleri dün Meclis’ten geçen Torba Yasası’nı protesto etti. Yapılan açıklamada, TMMOB’yi hedef aldığı ileri sürülen değişikliğin Cumhurbaşkanı tarafından...

Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İstanbul İl Koordinasyon Kurulu üyeleri dün Meclis’ten geçen Torba Yasası’nı protesto etti. Yapılan açıklamada, TMMOB’yi hedef aldığı ileri sürülen değişikliğin Cumhurbaşkanı tarafından Meclis’e iade edilmesi istendi.

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu üyelerinden oluşan yaklaşık 70 kişilik grup, Taksim Meydanında, dün Meclis’ten geçen Torba Yasası’nı protesto ettiler. Çeşitli sloganlar atan grup, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün bu yasayı veto etmesini istedi.

Grup adına basın açıklaması yapan TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Süleyman Solmaz, “AKP iktidarı, daha önce de yaptığı gibi yine bir “torba yasa” ile TMMOB ve bağlı Odalarını hukuk dışı bir şekilde sınırlamayı amaçlayan yasa değişikliği yapmıştır. Bugün buradan Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e sesleniyoruz. Bu yasayı veto ederek ülkenize sahip çıkmalısınız. Bu yasa ülkemizin geri döndürülemez bir biçimde yağmaya ve talana açılması anlamına gelecektir. Bu yasa meslektaşlarımızın emeklerinin çalınması, sahte mühendis, mimar şehir plancılarının ortaya çıkması demektir. Bu yasa ile mesleki denetimler ortadan kaldırılırsa; “ucube” yapılar ve kamu sağlığını tehdit eden yapılar, “ sözde mühendislik ve şehircilik örnekleri” ortaya çıkacaktır. Neoliberalizmin sınırsız, kâr amacına hizmet eden bu yasayla bilim ve teknolojinin iyiden iyiye terk edilerek, bu ülkeye ve halka çok ciddi maliyetler getirecektir” dedi.

Basın açıklamasının ardından bir süre daha eylemlerinin sürdüren grup, olaysız bir şekilde dağıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.