bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Sinop’ta Hortum Sonrasında Yıkım Ortaya Çıktı

ASAYİŞ

Sinop'ta Karakum açıklarında denizde meydana gelen hortum Sinop İl Özel İdaresi'ne ait Karakum Sosyal Tesisleri'nde bulunan ağaçları devirdi.

Sinop'ta Karakum açıklarında denizde meydana gelen hortum Sinop İl Özel İdaresi'ne ait Karakum Sosyal Tesisleri'nde bulunan ağaçları devirdi.

Sinop İl Özel Genel Sekreteri Yahya Çınkıl, “Bugün sabah saatlerinde Şehir merkezimizde etkili olan gök gürültülü sağanak yağış ve şiddetli rüzgar sonrası Özel İdaremize ait Karakum Sosyal Tesislerimizi de meydana gelen hasar ve tahribatı gidermek için ekiplerimiz olay yerinde” dedi.

Sinop İl Özel Genel Sekreteri Yahya Çınkıl yaptığı açıklamada; “Maddi hasarla sonuçlanan şiddetli yağışın ardından can kaybı ve yaralanmanın yaşanmaması en büyük tesellimiz olurken bizler de tesisimizi tercih eden tatilcilerimiz ve konaklayan misafirlerimize bu kapsamda geçmiş olsun ziyareti gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

Sinop'ta sabah saatlerinden itibaren etkili olan yoğun yağmur yağışı, deniz içinde oluşan hortum ve şiddetli rüzgardan Karakum Sosyal Tesisleri de olumsuz etkilendi. Karakum açıklarında denizde hortum oluştu. Hortum tonlarca su kütlesini havaya kaldırarak etrafından çevirdi. Sahile yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta meydana gelen hava olayı yaklaşık 10 dakika sürdü. Karaya ulaşamadan kaybolan hortumun etkisi ise daha sonra ortaya çıktı. Karakum Sosyal Tesisleri'nde bulunan ağaçların hortumun etkisiyle devrildiği açıklandı. Olayda tesiste bulunanlar büyük korku ve panik yaşadı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.