bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Saunada Fuhuş Davasında Dört Tahliye

ASAYİŞ

Samsun'da, saunalara yönelik düzenlenen fuhuş operasyonuyla ilgili tutuklanan 6 kişiden 4'ü yargılandıkları ilk duruşmada tahliye oldu.Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü...

Samsun'da, saunalara yönelik düzenlenen fuhuş operasyonuyla ilgili tutuklanan 6 kişiden 4'ü yargılandıkları ilk duruşmada tahliye oldu.

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Bürosu ekipleri, yaklaşık 3 ay önce, teknik ve fiziki takip sonucu Atakum ilçesinin Körfez Mahallesi ile Mimar Sinan Mahallesi'nde iki sauna ve masaj salonuna baskın düzenledi. Baskında 'Fuhuş için yer temin etmek ve fuhuşa aracı olmak' suçlarından gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 6 kişi tutuklandı. Söz konusu şahıslar hakkında Samsun 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Bugün görülen davanın ilk duruşmasında tutuklu sanıklar Gürcistan uyruklu N.T.(37) adlı kadın ile M.T.(47), M.K.(58), Ç.Ş.(30), A.Ç.(36) ve E.Y.(23) hazır bulundu. M.T., suça konu olan masaj salonu ile ticari bir bağının olmadığını belirterek, "Geçirdiğim rahatsızlıktan dolayı doktor tavsiyesi ile spor yapmak için masaj salonuna gittim. Bu söz konusu salonda fuhuş yapılıp yapılmadığından haberim yok" dedi.

Gürcistan uyruklu N.T. adlı kadın ise, 2012 yılı içinde söz konusu masaj salonunda masöz olarak çalışmaya başladığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Çalıştığım dönemde bu salonda çalışan bayanlar fuhuş eyleminde bulunmadı. Biz pirim üzerinden çalışıyorduk. Belli bir maaşımız yoktu. Söz konusu işyerini 2013 Şubat ayında T.T.'den 30 bin lira karşılığında devraldım. gerek masöz olarak çalıştığım dönemde, gerek kendi işlettiğim dönemde işyerinde fuhuş yapılmadı. Yabancı uyruklu olduğum için işyeri sahibi olmamı çekemediler. Bu yüzden iftira attılar"

Tutuklu diğer şüphelilerde haklarındaki suçlamaları kabul etmeyip kendilerini savundu. Duruşmada dinlenen tanıklardan N.K.(49) ve K.T.(42), "Söz konusu masaj salonunda fuhuş yapıldığını öğrendik. Buraya giderek 100'er lira karşılığında bayanlarla ilişkiye girdik. 70'er lira da masaj ücreti olarak kasaya ödedik" dediler.

Mahkeme heyeti, tutuklu yargılanan Ç.Ş., A.Ç., E.Y. ve M.K.'nin 'suç vasfında değişme olma ihtimali ve tutuklu hallerini göz önünde bulundurarak tutuksuz yargılanmak üzere tahliyelerine, M.T. ve masaj salonu sahibi Gürcistan uyruklu N.T.'nin tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Duruşma tanıkların dinlenmesi için ileri bir tarihe ertelendi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.