bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Samsun'da İşlek Caddelerde HES Kodu Uygulaması Başlatıldı

ASAYİŞ

Samsun'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarının azaltılması için kalabalık caddelerde HES kodu uygulaması başlatıldı.

Samsun'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarının azaltılması için kalabalık caddelerde HES kodu uygulaması başlatıldı.

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, koronavirüs tedbirleri kapsamında ilimizde bugün itibariyle giriş ve çıkışları bariyerle kapatılarak, giriş için HES kodu zorunluluğu getirilen Mecidiye Caddesinde incelemelerde bulundu.

Son dönemde vaka sayılarında yaşanan artışın en önemli sebeplerinin, haftasonu kısıtlamasını 3-4 ailenin kırsalda bir arada geçirmesi, 30 kişiyle sınırlandırılmasına rağmen cenazelere katılımların yoğun olması, eş-dost ve akraba ziyaretleri ile merkezi yerlerde yoğunluğun devam etmesi olarak değerlendirildiğini belirten Vali Dağlı; "Bu durumda bizler de denetimlerimizi daha da artıracağız ve asla taviz vermeyeceğiz. Haftasonu markete gitmek ve diğer nedenlerle sağlanan muafiyetlerin de istismar edilmesine müsade etmeyeceğimizin özellikle bilinmesini istiyorum" şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.