bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Polisten Çalıntı Kurbanlık Hayvan Uyarısı

ASAYİŞ

Samsun'da polis, kurban pazarlarını dolaşarak kurban satanlara ve vatandaşlara broşür dağıtıp hayvan hırsızlarına ve dolandırıcılara karşı uyarıda bulundu.Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu Amirliği...

Samsun'da polis, kurban pazarlarını dolaşarak kurban satanlara ve vatandaşlara broşür dağıtıp hayvan hırsızlarına ve dolandırıcılara karşı uyarıda bulundu.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu Amirliği ile Dolandırıcılık Bürosu Amirliği ekipleri, kurban pazarlarını dolaşarak burada kurbanlık hayvan satan vatandaşlar ile kurbanlık alanları hayvan hırsızlığı ve dolandırıcılıklara karşı uyardı. Broşür dağıtan polis, "Kurbanlık hayvanlara küpe takılmalı, küçükbaş hayvanlar silinmeyecek şekilde işaretlenmeli. Bölgede dolayan şüpheli araçlar ve şahıslar güvenlik güçlerine haber verilmeli. Değeri bilinmeyen yabancı para ile satış yapılmamalı. Değerini bildiğiniz paralarla kurbanlık alın ve satın. Havyan alım satımı yapan kişilerin kimlik ve diğer bilgilerini alın. Çek ve senet karşılığı kurbanlık alış verişin de dikkatli olunmalı. Hayvan satışlarında para satış yerinde alınmalı. Alınan paranın sahte olup olmadığına dikkat edilmeli. Hayvan hırsızlığı ve dolandırıcılığı olayına erken müdahale edilmesi çok önemlidir" diye uyarıda bulundu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.