bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Kızını Boğarken Güvenlik Kamerasına Yakalanan Kadının Yargılanması

ASAYİŞ

Samsun'da hastanede 3 aylık bebeğini boğmaya kalktığı iddiasıyla tutuklanan 26 yaşındaki kadının yargılanmasına devam edildi.Samsun'un Vezirköprü ilçesinde ikamet eden Fatma H. (26) adlı kadının, geçirdiği nöbetten dolayı solunum...

Samsun'da hastanede 3 aylık bebeğini boğmaya kalktığı iddiasıyla tutuklanan 26 yaşındaki kadının yargılanmasına devam edildi.

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde ikamet eden Fatma H. (26) adlı kadının, geçirdiği nöbetten dolayı solunum sıkıntısı çektiği ileri sürülen 3 aylık kızı Özge H.'yi tedavi altına alındığı Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde boğmaya kalktığı iddia edildi. Annenin ağzını ve burnunu tuttuğu, bebeğin ağlaması üzerine sağlık personeline nöbet geçirdiğini söylemesi sonucu hastanenin güvenlik kamerası izlenilince korkunç gerçek ortaya çıktı. Anne Fatma H.'nin bebeğinin eliyle ağzını ve burnunu kapatarak boğamaya kalktığı iddia edilen görüntü güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Gözaltına alınan Fatma H., yaklaşık bir yıl önce çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Fatma H.'nin Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yargılanmasına devam edildi. Fatma H.'nin avukatı, müvekkilinin çok iyi biri olduğunu ve bebeğini öldürmesinin söz konusu olmadığını savunarak, bu konuda hem Fatma H.'nin yaşadığı köyde hem de bitişik köyde yaşayan 4 şahidinin bulunduğunu ve bu şahitlerin dinlenmesini talep etti.

Mahkeme heyeti mağdur Özge H.'nin OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki rapor ve tetkiklerinin temin edilip olay sonrası kalıcı bir rahatsızlığının bulunup bulunmadığını tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumu 2. İhtisas Kurulu'na gönderilmesine karar verdi. Ayrıca, Fatma H.'nin de Adli Tıp Kurumu'na sevk edilerek içinde bulunduğu durumun ve yaptığı eylemin şuuruyla ilgili rapor alınması kararlaştırıldı. Genç kadının avukatı, delillerin toplandığını, müvekkilinin uzun süredir tutuklu bulunduğunu ve çocuğunu öldürme kastının bulunmadığını ileri sürerek tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti ise tahliye talebini kabul etmeyerek, Fatma H.'nin tutuklu halinin devamına, Adli Tıp Kurumu'ndan raporların beklenmesine ve şahitlerin dinlenmesine karar verdi.

Duruşma ertelendi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.