bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Kızılay Meydanı’nda İnsan Zinciri Oluşturup Barış İstediler

ASAYİŞ

Halkın Demokratik Kongresi Ankara Meclisi üyeleri, hükümetin barış için adım atmasını isteyerek, “Özgürlük, demokrasi, hükümet barış için adım at” yazılı pankartları vücutlarına asarak Kızılay Meydanı’nda insan zinciri oluşturdu.Halkın...

Halkın Demokratik Kongresi Ankara Meclisi üyeleri, hükümetin barış için adım atmasını isteyerek, “Özgürlük, demokrasi, hükümet barış için adım at” yazılı pankartları vücutlarına asarak Kızılay Meydanı’nda insan zinciri oluşturdu.

Halkın Demokratik Kongresi Ankara Meclisi tarafından organize edilen ve çok sayıda kişinin katıldığı etkinlik Sakarya Caddesi’nde başladı. Kızılay Meydanı’na kadar el ele tutuşup sloganlar atarak giden grup, üzerinde “özgürlük, demokrasi, hükümet barış için adım at” yazılı pankartları vücutlarına asarak el ele tutuşup insan zinciri oluşturdular.

İktidardan barış talep etmediklerini, böyle bir istekte bulunmadıklarını ve bundan sonra da bulunmayacaklarını söyleyen Halkın Demokratik Kongresi Ankara Meclisi Üyesi Harun Çakmak, “Biz barış talep etmiyoruz, barışı kazanacağız diyoruz. Buradan AK Parti iktidarını uyarıyoruz; barış karşıtı tutumunuzdan derhal vazgeçin” dedi.

Grup, basın açıklamasından sonra sloganlar atarak olaysız olarak dağıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.