bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

İzmir'de Din Görevlilerine Uyuşturucu Semineri

ASAYİŞ

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce hazırlanan “Gülümseyen Gözler” Projesi kapsamında İzmir Torbalı İlçe Müftülüğünde görevli müezzin-kayyım ve kuran kursu belletmenleri ile ebeveynlere...

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce hazırlanan “Gülümseyen Gözler” Projesi kapsamında İzmir Torbalı İlçe Müftülüğünde görevli müezzin-kayyım ve kuran kursu belletmenleri ile ebeveynlere “uyuşturucu ve madde bağımlılığı ve korunma yolları” konusunda seminer verildi. Seminere yaklaşık 150 kişinin katıldığı görüldü. Bugüne kadar 15 İlçe Müftülüğünde yaklaşık 2 bin 500 kişiye eğitim verildiği belirtildi. Diğer ilçe müftülüklerinde de program dahilinde eğitim verilmeye devam ediliyor.

Toplumun kanayan yarası haline gelen madde bağımlılığının ailelerde oluşturduğu derin yaralar İzmir İl Emniyet Müdürlüğünü harekete geçirdi. Bağımlılık yaşının sürekli düşmesi üzerine talep azaltımı konusundaki çalışmalara hız veren Narkotik Polisi, İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay’ın talimatı ile çocukları ve gençleri zararlı alışkanlıklardan korumak, toplumda bağımlılıkla mücadele bilinci oluşturmak, “Sağlıklı bir nesil", "Mutlu bir gelecek için maddeye değil hayata bağlan” sloganı ile Gülümseyen Gözler Projesi'ni 20 Şubat 2013 tarihinde Sabancı Kültür Merkezi'nde hayata geçirdi. Eski İzmir Valisi M.Cahit Kıraç, Vali Yardımcıları, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay ile 500’e yakın davetlinin katılımı ile projenin galası yapıldı. Projenin tanıtımının ardından “Yaşa(T)mak” isimli tiyatro oyununun sunumu ve kokteyl ile program sona erdi.

Proje kapsamında yazılan “Yaşa(T)mak” isimli tiyatro oyunu, İzmir'de gerçek yaşanmış olaylardan esinlenerek Narkotik Polisi Bağımlılık Uzmanı Mustafa Yücel tarafından yazıldı. Mavi Sanat Yönetmeni Alper Akdeniz tarafından da senaryolaştırıldı. Mavi Sanat'ın profesyonel oyuncuları tarafından oynanan oyun, bugüne kadar Konak ve Narlıdere belediyelerinin talepleri doğrultusunda 19 kez sahnelendi ve yaklaşık 10.000 kişi oyunu ücretsiz olarak izleyerek bağımlılık konusunda bilinçlendirildi.

İzmir Valiliği'nin onayladığı ve desteklediği bu projeye, 12 kurum proje ortağı olarak destek veriyor. Proje kapsamında, doğa yürüyüşleri, uçurtma şenliği, balık tutma faaliyetleri gibi sosyal aktiviteler yapılıyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.