bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

İmama 1 Yıl 4 Ay 20 Gün Dolandırıcılık Cezası

ASAYİŞ

Samsun'da bir imam dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik suçundan yargılandığı mahkeme tarafından 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.Edinilen bilgiye göre, Atakum ilçesindeki bir camide imam olarak görev yapan A.Ü.(49)...

Samsun'da bir imam dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik suçundan yargılandığı mahkeme tarafından 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Edinilen bilgiye göre, Atakum ilçesindeki bir camide imam olarak görev yapan A.Ü.(49) hakkında, caminin derneğine yapılan yardımda makbuz üzerinde oynama yaparak parayı kendi cebine indirdiği iddiasıyla dava açıldı.

N.Y.(51) adlı cami cemaati, arazi alım-satım konusunda kendilerine yardımcı olan imam A.Ü.'nün cami derneğine yardım istemesi üzerine bin lira bağışta bulundu. İmam olduğu için cami derneğinin makbuzu odasında bulunan A.Ü., bin lira bağış makbuzu kesti. Ancak, bir süre sonra bağış yapan N.Y., bazı dedikodular duyunca cami dernek başkanına ulaşıp kendi elindeki makbuz ile dernekte kalan makbuz kopyasını karşılaştırdı. N.Y., kendi makbuzunda adının yazdığını ve bin lira yazmasına rağmen makbuzun koçanında 20 lira bağış yazıp yardım edenin adına ‘bir hayır sever’ diye belirtilmesi üzerine şikayetçi oldu. Olayla ilgili imam A.Ü. hakkında, "Dini duyguların istismar edilmesi ve dernek tüzel kişiliğinin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik" suçlarından dava açıldı.

Samsun 1. Ağır ceza Mahkemesi'nde görülen davada hakim karşısına çıkan imam A.Ü., "Arazi alım-satımı arasında iki kişiye aracı oldum. Arazi satışında satan kişi ucuza sattığı için ben de her iki taraftan cami derneğine bağış istedim. Ancak, bu parayı arazisini satan Y.A. zarar ettiği için ona vermek için aldım. Bu konuda cami derneği başkanının bilgisi vardı. Kendisine anlattım. Makbuzu bu şekilde kesmemi söyledi. Ben de N.Y.'ye verdiği bağış makbuzuna bin lira yazdım ve alt yaprağına da 20 lira yazdım. Ancak, dernek başkanı ile aram açılınca beni şikayet ettiler. Ben bu parayı kendime almadım. Parayı arazisini satan kişi zarar etti diye ona verdim. Suç işlemek kastı ile hareket etmedim. Beratime karar verilmesini talep ediyorum. Suçsuzum" dedi.

İmamın para verdiğini söylediği Y.A. ise duruşmada tanık olarak verdiği ifadede hiçbir şekilde kendisine imam tarafından bin lira para verilmediğini savundu.

Mahkeme heyeti imam A.Ü.'yü "Dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik" suçundan toplam 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti iman A.Ü.'nün sabıkasız geçmişi, duruşmada izlenen tutum ve davranışlarını göz önünde bulundurarak hükmün açıklanmasına yer olmadığına karar verip cezasını 5 yıl süreyle denetim altında tutulup başka bir suç işlememek kaydı ile erteledi.

Öte yandan, imam A.Ü.'nün olay sonrası görev yerinin değiştiği öğrenildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.