bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Hükümlülere “problem Çözme Becerileri” Anlatıldı

ASAYİŞ

Samsun ili Çarşamba İlçesi Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Psikolog Neslihan Arslan tarafından hükümlülere “Problem Çözme Becerileri” konulu konferans verildi.Çarşamba İlçe Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından, hükümlülerin...

Samsun ili Çarşamba İlçesi Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Psikolog Neslihan Arslan tarafından hükümlülere “Problem Çözme Becerileri” konulu konferans verildi.

Çarşamba İlçe Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından, hükümlülerin iyileştirilmesi ve topluma kazandırılması amacıyla 2013 yılı içinde planlanan konferansların dokuzuncusu olan “Problem Çözme Becerileri” konulu konferans bugün Çarşamba Denetimli Serbestlik Uzmanı Neslihan Arslan'ın sunumu ve 60 hükümlünün katılımı ile gerçekleşti.

Problem çözme becerileri konulu konferans ile hükümlülere problem, problem çözme tarzları, problem çözme süreci, problem çözme aşamaları, problem çözme yöntemleri, problemin çözümünde karşılaşılan engeller ve çözüm yolları hakkında bilgi verilmiş, yaşadığımız her türlü sorunun hayatımızın bir parçası olduğu, sorunsuz bir dünya hayalinin gerçekçi olmadığı, önemli olanın sorunların var olmasından ziyade onlarla nasıl başa çıkıldığının olduğu, karşılaşılan problemlerin çözümünde en önemli insanın kendisinde olduğu ifade edildi.

Hükümlülere problemler hakkında düşünmelerine, gerçek yaşam koşullarında sorun çözme becerilerinin geliştirilmesine, bu becerilerin suç oluşturan davranış sorununa uygulanmasına, temel becerilere ilişkin eksikliklerin tamamlanmasına, gelecekte suç oluşturabilecek davranış riskinin azaltılmasına yardımcı olmaya çalışıldı.

Konferans, Çarşamba Denetimli Serbestlik Müdürlüğü personelinin açılış konuşması ile başladı. Ardından Neslihan Arslan’ın sunumuyla devam edildi. Konferansa Denetimli Serbestlik Müdürü ve personeli ile 60 hükümlü katıldı.

Son olarak soru-cevaplarla devam edilerek, hükümlülere konferans katılım belgelerinin takdim edilmesi ile konferans son buldu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.