bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Gülnar’daki Orman Yangını Hala Kontrol Altına Alınamadı

ASAYİŞ

Mersin’in Gülnar İlçesi Zeyne Kasabasında 29 Temmuz 2013 Pazartesi günü saat 15,00 sıralarında başlayan ve rüzgar nedeniyle kontrol altına alınamayan yangını, söndürme çalışmaları sürüyor.Zeyne beldesi Belediye Binası arkasında ki...

Mersin’in Gülnar İlçesi Zeyne Kasabasında 29 Temmuz 2013 Pazartesi günü saat 15,00 sıralarında başlayan ve rüzgar nedeniyle kontrol altına alınamayan yangını, söndürme çalışmaları sürüyor.

Zeyne beldesi Belediye Binası arkasında ki yamaçta çıkan ve rüzgarında etkisiyle kontrol altına alınamayan orman yangınını, söndürme çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Zeyne Belediye Başkanı Mehmet Bahar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Zeyne Belediye binasının arka tarafında bulunan yamaçta başlayan orman yangınının 2 kilometre uzaklıktaki Alakilise Mahallesine oradan da Silifke ilçesine bağlı Nuri köyüne doğru ilerlediğini söyledi.

Zeyne Beldesi ile Nuri köyü arasındaki yaklaşık 10 kilometrelik alanda yangını söndürmek için başlatılan çalışmaların sürdüğünü ifade eden Bahar, Orman İşletme Müdürlüğüne ait 5 helikopter, çevre il ve ilçelerden gelen yaklaşık 100 arasöz, 250 personelle yangını söndürmek için mücadele veriliyor. Ayrıca vatandaşlarımız traktörlerin arkasına takılan su tankeri ile yangının söndürülmesine destek veriyor. Yangın bölgesinde şu ana kadar can kaybı yok, ancak ormanlık alan ve zeytin bahçeleri yanarak kül oldu. Aşırı rüzgar nedeniyle kontrol altına alınamayan yangını söndürme çalışmaları devam ediyor diye konuştu.

Ayrıca Kontrol altına alınamayan yangın, Silifke ilçesine bağlı Nuru ve Senir köylerini tehdit etmeye devam ettiği bildirildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.