bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Gülnar'da Orman Yangını Çıktı

ASAYİŞ

Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, Mersin'in Gülnar ilçesine bağlı Kavakoğlu köyü civarında çıkan yangının kontrol altına alındığını ifade ederek, "Burada soğutma çalışmaları sürdüğü sırada yine Gülnar Orman İşletme...

Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, Mersin'in Gülnar ilçesine bağlı Kavakoğlu köyü civarında çıkan yangının kontrol altına alındığını ifade ederek, "Burada soğutma çalışmaları sürdüğü sırada yine Gülnar Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı Zeyne Şefliği sorumluluk sahasında yeni bir yangın başladı. Şu anda 3 helikopter ile müdahale ediyoruz. 1 helikopter ile 2 uçak da yolda geliyor" dedi.

Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Müdür Baca, ilk çıkan ve şu anda tamamen söndürülen yangında 140 hektarlık orman alanının zarar gördüğünü kaydederek, "Burada yangın kontrol altına alındı ve soğutma çalışmaları yapıldı. Yangına 250 işçi, 40 arazöz ve 5 helikopterle müdahale ettik. Allah’a çok şükür yangını daha çok büyümeden kontrol altına alabildik. Tek tesellimiz can kaybı olmadı" diye konuştu.

Burada soğutma çalışmaları sürerken yine Gülnar Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı Zeyne Şefliği sorumluluk sahasında yeni bir yangının çıktığının ihbarını aldıklarını belirten Baca, "Ekiplerimizi olay yerine yönlendirdik. Yangın burada da büyük. Şu anda 3 helikopter ile müdahale ediyoruz. 1 helikopter ile 2 uçak da yolda geliyor" şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.