bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Gezi Parkı Eylemcileri Adliyede

ASAYİŞ

Mersin'de Gezi Parkı eylemlerinde polisi yaraladıkları, kamu malına zarar verdikleri ve olayları provoke ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan 11 kişi, adliyeye sevk edildi.Mersin'deki Gezi Parkı protestolarında polisi yaraladıkları, kamu...

Mersin'de Gezi Parkı eylemlerinde polisi yaraladıkları, kamu malına zarar verdikleri ve olayları provoke ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan 11 kişi, adliyeye sevk edildi.

Mersin'deki Gezi Parkı protestolarında polisi yaraladıkları, kamu mallarına zarar verdikleri ve olayları provoke ettikleri ileri sürülen kişilerin yakalanmasına yönelik dün sabah eş zamanlı operasyon düzenlenmişti. Güvenlik, Terörle Mücadele ve Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin 17 adrese düzenlediği operasyonda, 2’si kadın 11 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan şüphelilerin özellikle Akdeniz Oyunları'nın kapanış tarihi olan 30 Haziran gecesi yaşanan olaylardan sorumlu tutuldukları öğrenildi. Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorguları tamamlanan 11 kişi, bu sabah adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili olarak 6 kişinin daha arandığı öğrenildi.

Bu arada, soruşturma kapsamında Mersin Barosu'na kayıtlı O.K. adlı bir avukatla ilgili olarak da işlem yapıldığı belirtildi. Olaylara katılarak yönlendirdiği iddia edilen avukatla ilgili hazırlanan soruşturma dosyasında, olaylar sırasında yüzü maskeli şekilde çekilmiş görüntüleri de delil olarak yer aldı. Avukat O.K.'nin soruşturma kapsamında Cumhuriyet Savcılığı'na ifade vereceği ifade edildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.