bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Gaziantep’te Orman Yangını

ASAYİŞ

Gaziantep’in Araban ilçesinde çıkan orman yangınında300 dönümlük alan kül oldu.Edinilen bilgiye göre, Araban ilçesine 7 kilometre uzaklıktaki Gaziantep-Adıyaman karayolu üzerinde bulunan ormanlık alanda akşam saatlerinde bilinmeyen nedenle...

Gaziantep’in Araban ilçesinde çıkan orman yangınında

300 dönümlük alan kül oldu.

Edinilen bilgiye göre, Araban ilçesine 7 kilometre uzaklıktaki Gaziantep-Adıyaman karayolu üzerinde bulunan ormanlık alanda akşam saatlerinde bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Yangını fark eden köylüler yangına müdahale ederek durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek köylülerle birlikte kontrol altına almaya çalıştı. Daha sonra olay yerine gelen Gaziantep Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek kontrol altına aldı. Yangında yaklaşık 300 dönümlük orman alanı kül oldu.

Yangına köylülerle birlikte müdahale eden Ziyaret köyü Muhtarı Sıddık Turan, “İki yıl öncede aynı bölgede bulunan Sa’d Bin Ebi Vakkas Hz. Türbesi çevresindeki ormanlık alanda da yangın çıkmış ve 140 dönümlük ormanlık alan yanmıştı. Aynı bölgede bu gün yine akşam üzeri yangın çıktı. Yangının kasti olarak çıkarıldığını tahmin ediyoruz ve olayın faillerinin varsa bir an önce yakalanmasını istiyoruz” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.