bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Gazetecilerin Yürüyüşü Polis Engeline Takıldı

ASAYİŞ

Galatasaray Lisesi önünde toplanan ‘Gazeteciler Platformu’, gazetecilere yönelik şiddet, gözaltı ve sansürü protesto için toplandı. Taksim Meydanı’na yürüyüş yapmak isteyen ancak polis engeliyle karşılaşan gazeteciler bunun üzerine...

Galatasaray Lisesi önünde toplanan ‘Gazeteciler Platformu’, gazetecilere yönelik şiddet, gözaltı ve sansürü protesto için toplandı. Taksim Meydanı’na yürüyüş yapmak isteyen ancak polis engeliyle karşılaşan gazeteciler bunun üzerine oturma eylemi yaptı.

Gazeteciler Forumu üyeleri Galatasaray Lisesi önünde toplandı. Gazeteciler karşılaştıkları şiddet, baskı ve tehditleri, keyfi gözaltılar ve tutuklamaları, işten atılmaları, sansür ve otosansürü protesto etti. Üzerlerinde "Penguenler kutupta güzeldir", “Baskı'yı durdurduk", “212 İstanbul'da bir telefon kodu değildir" yazılı dövizler taşıyan gazeteciler, sloganlar atarak uygulamaları protesto etti. Eyleme katılan ve destek veren çok sayıda gazeteci daha sonra Taksim Meydanı’na yürümek istedi ancak polis yürüyüşe izin vermedi. Bunun üzerine gazeteciler oturma eylemi yaptı.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) adına açıklama yapan Gülşah Karadağ, gazetecilerin bu mesleğe gerçekleri yazma heyecanı ile başladığını söyledi. Karadağ, “Türkiye’de 53 gündür devam eden protestolar zinciri var. İki buçuk milyon insan sokağa çıktı. 5 kişi öldü 500’ü ağır 8 bin insan yaralandı. Türkiye böyle süreçten geçti ve biz süreçte yanı başımızda olan haberleri veremedik. Biz haberimizi yazdık görüntümüzü çektik ama kurumlarımız bunları yayınlamadılar. Bunun yerine penguen belgeselleri ve yemek programları yayınladılar. Gazetecilikle ilgisi olmayan haberlere imza atanlar, komploculukla Türkiye’nin gündemini işgal edemeyecekler, halka yalan söyleyemeyecekler. Bu süreçte halkın haber alma özgürlüğü elinden alındığı gibi Türkiye halkı yalan habere yalan bilgiye mahkum edildi” dedi.

Grup, burada basın açıklaması ve oturma eyleminin ardından olaysız şekilde dağılırken polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı gözlendi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.