bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Diyarbakır Valiliği’nden ‘korucu Köylerine Operasyon’ Haberlerine Yalanlama

ASAYİŞ

Diyarbakır Valiliği, basında Lice ve Hazro köylerine düzenlenen operasyonun, korucu köylerine yönelik olduğu şeklinde yer alan haberi yalanladı.Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada, Lice ve Hazro ilçelerinden geniş kapsamlı gerçekleşen...

Diyarbakır Valiliği, basında Lice ve Hazro köylerine düzenlenen operasyonun, korucu köylerine yönelik olduğu şeklinde yer alan haberi yalanladı.

Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada, Lice ve Hazro ilçelerinden geniş kapsamlı gerçekleşen uyuşturucu operasyonuyla ilgili bugün bir gazetede yer alan ‘Korucu Köylerine Operasyon’ başlıklı haberin asıl olduğu bildirildi. Açıklamada, “12 Temmuz 2013 tarihinde bir gazetede ‘Koruyucu Köylerine Operasyon’ başlıklı haber yer almış, söz konusu haberde, Diyarbakır'ın Lice ilçesi Esenler Köyü ile Hazro ilçesi Meşebağları, Kırmataş ve Sarıerik Köylerine yönelik yapılan operasyonlarda hiç silah bulunmadığı ve hakkında işlem yapılan kimse olmadığı ve korucu köylerine yönelik olduğu iddialarına yer verilmiştir. Haberde yer alan iddialar ile ilgili olarak, icra edilen operasyonda arazide esrar tarlalarını korumak maksatlı oluşturulmuş bir barınak içerisinde 1 adet otomatik av tüfeği, 1 adet fişek kütüklüğü ve 4 adet dolu av fişeği ele geçirilmiştir. Bununla birlikte yasadışı kenevir ekilen ve güvenlik kuvvetlerince imha edilen tarlaların sahiplerinin belirlenmesi kapsamında tapu müdürlükleri ile koordineli çalışma neticesinde, operasyon soruşturma dosyası kapsamında belirtilen toplam 12 şüpheli şahsın kimliği tespit edilmiş ve ilgili adli makamlar nezdinde adli işlemleri devam etmektedir. Ayrıca 52 parsel arazinin sahiplerinin kimlik tespit çalışmaları devam etmekte olup tamamlanmayı müteakip haklarında yasal işlemler başlatılacaktır. Bugüne kadar uyuşturucu ile mücadele kapsamında yasadışı kenevir ekimi yapıldığı tespit edilen toplam 21 köyün civar arazisine yönelik operasyon yapılmış olup, sadece 4 köyde Geçici Köy Korucusu bulunmakta, büyük çoğunluğunda ise bulunmamaktadır. Güvenlik kuvvetlerince büyük bir özveri ve gayretle uyuşturucu ile mücadele kapsamında icra edilen operasyonlar korucu olsun olmasın hiçbir ayrım yapılmadan suç unsuru tespit edilen yerlere yönelik olarak kararlılıkla yapılmaktadır. Görüldüğü üzere, söz konusu haberde yer alan iddiaların tamamen mesnetsiz olduğu ve gerçekleri çarpıtmaya yönelik olduğu sonucu ortaya çıkmaktadır” denildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.