bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Cilvegözü Bombacıları Hakkında 76 Kez Ağırlaştırılmış Müebbet İstendi

ASAYİŞ

Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nda 18 kişinin öldüğü, 24 kişinin yaralandığı bombalı araç saldırısını düzenledikleri iddia edilen 5'i Suriyeli 6 bombacıdan 4'ü hakkında 19'ar kezden toplam 76 ağırlaştırılmış...

Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nda 18 kişinin öldüğü, 24 kişinin yaralandığı bombalı araç saldırısını düzenledikleri iddia edilen 5'i Suriyeli 6 bombacıdan 4'ü hakkında 19'ar kezden toplam 76 ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame kabul edildi.

Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki tampon bölgede 11 Şubat'ta araca yerleştirilen bombanın patlatılmasıyla ilgili açılan davanın iddianamesi Adana 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Olay günü sınır kapısında çekim yapan bir Fransız TV'sinin görüntülerinin incelenmesi sonucu kimlikleri tespit edilerek yakalanıp tutuklanan Suriye uyruklu Youssef Bakır (33) ile Zübeyde Şuayyip (33), Ahmad Bakır (42), İsmail Zakarıa (48) ve patlamada kullanılan telefonların sim kartını satan Rahmi Balcı (41) önümüzdeki günlerde yargılanmaya başlayacak. Kanlı saldırıyı planlayıp gerçekleştirdiği tespit edilen Suriye uyruklu 25 yaşındaki Wael Shıkh Rahım ise hala aranıyor.

İddianamede bombalama eylemini planlayan ve gerçekleştiren Rahım, Ahmet Bakır, kardeşi Youssef ve sim kartları temin eden Balcı hakkında 'Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak, bombalama suretiyle adam öldürme (maktül sayısınca 18 kez), bombalama suretiyle adam öldürmeye teşebbüs (mağdur sayısınca 24 kez), patlayıcı madde bulundurmak, kamu malına zarar vermek, mala zarar vermek' suçlarından 19'ar kez ağırlaştırılmış müebbet ve ayrıca 507'şer yıl hapis cezası ile cezalandırılmaları istendi. Sanıklardan Zübeyde Şuayyip ile İsmail Zakarıa'nın da 'Silahlı terör örgütüne yardım etmek' suçundan 10'ar yıl hapis cezası istendi. 11 kişi hakkında da takipsizlik kararı verildi.

Bombalı saldırıyı düzenleyen ve gerçekleştiren Wael Shıkh Rahım'ın saldırının ardından Yayladağı Gümrük Sınır Kapısı'ndan Suriye'ye geçtiği belirtilen iddianamede, gümrük kapısında kamera bulunmadığı için bombacının görüntülerinin elde edilemediği kaydedildi. Ayrıca, Rahım'ın 2009'dan itibaren 17 kez ülkemize giriş çıkış yaptığının belirlendiği belirtildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.