bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Çetinkaya Mahallesinden Yeni Otogar Tepkisi!

ASAYİŞ

Bafra ilçesi Çetinkaya Mahallesi sakinleri, otogarın yerinin değiştirilmesiyle ilgili bir basın açıklaması yaparak Otogarın Çetinkaya’ya yapılmasından vazgeçen Büyükşehir Belediyesi kararına tepki gösterdi.

Bafra ilçesi Çetinkaya Mahallesi sakinleri, otogarın yerinin değiştirilmesiyle ilgili bir basın açıklaması yaparak Otogarın Çetinkaya’ya yapılmasından vazgeçen Büyükşehir Belediyesi kararına tepki gösterdi.

Samsun Büyükşehir Belediyesinin Çetinkaya Mahallesi’ne yapmayı planladığı Bafra otogarını, Gümüşyaprak Köyüne yapma düşüncesi, Çetinkaya'lıların tepkisine yol açtı. Çetinkaya’lılar yarım kalan otogar İnşaatının bu bölgeye yapılmasını istediler.

Çetinkaya mahallesinde toplanan vatandaşlar adına konuşan Çetinkaya eski Belediye Başkanı Sefer Uyanık, 'Arkadaşlar Çetinkaya’lılar olarak yetkililere çağrımızdır! Şöyle bir olay var; Biz Çetinkaya olarak devletimizden, devleti yönetenlerden bugüne kadar çok fazla bir şey istemedik, aslında hiçbir şey istemedik. Aslında kendi çabalarımızla bir şeyler yapmaya çalıştık. Bugün gündemimizde Bafra Otogarı var, Samsun Büyükşehir eski Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Zihni Şahin bey otogarı Çetinkaya mahallesine bölgesine yapmak istediler. Hatta yerini tespit ettiklerinde ben burası biraz daha Küçük buraya göre çok daha büyük yerlerimiz var oralara kaydıralım dedik. Ama yok burası müsait olur dediler biz de peki dedik ve inşaat burada başladı bir sürü de masraf edildi. İnşaat seçimden sonra devam edecek dediler. Seçimden sonra Büyükşehir Belediye Başkanlığını Sayın Mustafa Demir kazandıktan sonra inşaatın durdurulmasına karar vermişler” diye konuştu.

Sefer Uyanık; “Tabi bundan Çetinkaya'lıların durdurulması olayından haber yok. Tabi bundan belki de Bafra Belediyesinin de, haberi yok, ama bu karar alınmış. Artık meclis kararı mıdır, nedir onu bilmiyoruz. Fakat biz Çetinkaya olarak hep birlikte bu nereye kadar giderse, hatta Sayın Cumhurbaşkanımıza kadar gidilecekse sayın cumhurbaşkanına kadar gideceğiz. Bu konu için ve var gücümüzle çalışacağız” şeklinde konuştu.

Uyanık açıklamasında; “Peki niçin Çetinkaya kızılırmağın batısında, Batısında kalan Yakakent, Alaçam Çetinkaya Bafra ve bu civardaki köyler bu otogardan yararlanacaktı. Fakat şu anda otogarın yapımı kazanderinin öbür tarafında bir köye nakledilme gibi bir durum var. O zaman Bafra'nın otogarına gerek yok. Samsun Büyükşehir otogarı var, yani Bafra'nın doğu yakasına bu yapılacaksa O zaman otogara gerek yok diyorum ben ve bunu Çetinkaya’lılar da bunu bu şekilde söylüyor. O zaman biz dedik ki bizlerde bir basın açıklaması yapalım bu olayı basınla beraber halkımıza da duyuralım ve bundan Samsun Büyükşehir belediye başkanımız Mustafa Demir'inde haberi olsun Bafra belediye Bşkanımız Hamit Kılıç'ın da haberi olsun ki bir kamuoyu oluşturalım. Bu kamuoyuna göre yeniden Çetinkaya otogarını yada Bafra Otogarını Çetinkaya sınırlarına taşıyalım istedik" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.