bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Balıkesir'de Orman Yangınına Havadan Ve Karadan Müdahale Ediliyor

ASAYİŞ

Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde başlayan orman yangını devam ediyor. Saat 14.45 sıralarında başlayan yangın rüzgarın da etkisiyle geniş alana yayıldı. Yangına havadan ve karadan çok sayıda ekip müdahale ediyor.Edinilen bilgiye göre, Bigadiç'in...

Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde başlayan orman yangını devam ediyor. Saat 14.45 sıralarında başlayan yangın rüzgarın da etkisiyle geniş alana yayıldı. Yangına havadan ve karadan çok sayıda ekip müdahale ediyor.

Edinilen bilgiye göre, Bigadiç'in Kadıköy köyündeki bir vatandaşa ait samanlıkta çıktığı ileri sürülen yangın, şiddetli rüzgarın etkisiyle büyüyüp kızılçam ormanına sıçradı. Balıkesir Orman Bölge Müdürü Hüseyin Yalçın, 14.55 sıralarında Bigadiç Orman İşletmesi tarafından alınan ihbar üzerine Bölge Müdürlüğüne bağlı ekiplerin de Bigadiç ilçesindeki orman yangını için seferber edildiğini bildirdi. Bölge Müdürü Yalçın'ın bizzat yönettiği yangına; havadan 2 yangın söndürme helikopteri ve 1 amfibi uçak, karadan ise 30 arazöz, 8 dozer ve 150 yangın işçisi ile müdahale ediliyor.

4 SAATTİR SÖNDÜRÜLEMİYOR

Yangının Kadıköy'deki bir samanlıktan çıktığı duyumunu aldıklarını ve jandarmanın gerekli soruşturmayı yaptığını kaydeden Orman Bölge Müdürü Hüseyin Yalçın, "Yangın yaklaşık 4 saattir sürüyor. Ancak, şimdilik büyümesini engelledik. Bunun için Balıkesir - Bigadiç karayolunu trafiğe kapattırdık ve ekiplerimiz ana yoldan yaptıkları müdahale ile yangının bulunduğu bölgeyi aşmasına müsade etmiyor. Yangın henüz kontrol altına alınamadı ancak belli bölgede kontrol altında. Söndürme ve kontrol altına almaya çalışıyoruz. Kısa sürede netice alacağımızı umuyorum" şeklinde konuştu.

Bigadiç'teki orman yangınına Bigadiç Orman İşletme Müdürlüğü, Bigadiç Belediye itfaiyesi, Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri müdahale ediyor. Şiddetli rüzgarın çalışmaları güçleştirdiği bildiriliyor. Geçtiğimiz hafta Balıkesir'in Kepsut ilçesinde başlayan ve Bigadiç ilçesini de içine alan orman yangını 3 gün sürmüş, bu yangında büyük bir ormanlık alan zarar görmüştü.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.