bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Bafra'da Hırsızlık Şebekesi'ne Ceza Yağdı

ASAYİŞ

Bafra ilçesindeki bir beyaz eşya deposundan 7 ay boyunca eşya çalıp satan ve bu eşyaları satın alan şahıslara ceza yağdı.

Bafra ilçesindeki bir beyaz eşya deposundan 7 ay boyunca eşya çalıp satan ve bu eşyaları satın alan şahıslara ceza yağdı.

 

Çalıştığı işyerinin deposunun anahtarını yedekleyip hırsızlık yapan, ona yardım eden ve çalıntı eşyaları satın alan şahıslar, toplam 23 yıl 4 ay hapis ve 100 Bin lira adli para cezasına çarptırıldı.

 

Dün yapılan davanın karar duruşmasında; Çağlayan K. ve Süleyman Ö.’ye hırsızlık ve konut dokunulmazlığını ihlalden 10’ar yıl 5’er ay hapis, çalıntı eşyaları satın alan Lütfi G.’ye ise 2 yıl 6 ay hapis ve 100 Bin lira adli para cezası verildi. Tutuksuz yargılanan diğer sanıkların ise beraatlerine karar verildi.

 

Olay 20 Ekim 2013 tarihinde bir vatandaşın Gazipaşa Mahallesi’nde bulunan Aydınlar Beyaz Eşya Mağazasına ait depodan bir kamyonetle beyaz eşya yüklendiğini görmesi ve firma sahibini telefonla araması üzerine ortaya çıkmıştı.

 

İhbarcı vatandaşın işyeri sahibine haber vermesi üzerine olayın zincirleme hırsızlık olayı ve faillerinden birinin ise 5 yıldır işyeri çalışanı olan Süleyman Ö. olduğu ortaya çıktı.

 

Ortaya çıkan hırsızlık olayında; Aydınlar Beyaz Eşya mağazası çalışanı Süleyman Ö.’nün (34), firmaya ait beyaz eşya deposunun anahtarını yedeklediği ve 7 ay boyunca Çağlayan K. (32) isimli şahıs ile birlikte depodan eşya çaldığı, bu eşyaları spot beyaz eşya satışı mağazası olan Lütfi G.’ye (40) muhtelif zamanlarda sattığı belirlendi.

 

Hırsızlık olayının polise bildirilmesi üzerine Bafra İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri önce aracı boş vaziyete ele geçirdi, daha sonra soruşturmayı genişleterek yaptıkları titiz çalışma sonunda zanlıları suçüstü yakalayarak adalete teslim etmişlerdi.

 

Yapılan araştırmalar sonucunda araç sahibinden kamyoneti emanet alan Çağlayan K. (32), Ç. K. (24), Süleyman Ö. (34), M. A. (32) ve çalıntı malları aldığı tespit edilen spot beyaz eşya mağaza sahibi Lütfi G.(40) polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

 

İşyeri sahibi tarafından yapılan sayımda başta buzdolabı, çamaşır makinesi, fırın, bulaşık makinesi olmak üzere 109 parça beyaz eşyanın çalındığı belirlemiş ve ilk etapta çalınan 22 parça beyaz eşya polis tarafından ele geçirerek iş yeri sahibine teslim etmişti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.