bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Bafra'da Mursi için Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

ASAYİŞ

Samsun’un Bafra ilçesinde dün şehit olan Mısır'ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin için Büyük Cami’de gıyabi cenaze namazı kılındı.

Samsun’un Bafra ilçesinde dün şehit olan Mısır'ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin için Büyük Cami’de gıyabi cenaze namazı kılındı.

Gıyabi cenaze namazını kıldıran Bafra İlçe Müftüsü Necmettin Kayar; “Muhammed Mursi asil bir duruşun timsaliydi kendisine Allah'tan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyorum” şeklinde konuştu.

Memur-Sen, Anadolu Gençlik Derneği (AGD), Erbakan Vakfı, İnsani Yardım Vakfı (İHH) Bafra İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Bafra şubeleri tarafından ortak basın açıklaması düzenledi. Ortak basın açıklamasında konuşan Yaşar Şenel; "Mısır’ın ilk ve tek meşru, seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, kendisine yapılan sistematik işkence ve ihmaller ardından dün şehit olmuştur. Cumhurbaşkanı Muhammet Mursi, 17 Haziran’daki duruşmada haksız suçlamalara karşı hem kendini hem de davasını savunurken şehit edilmiştir” dedi.

Şenel açıklamasında; "Mursi’nin 6 yıllık tavizsiz mücadelesi ve şehadeti bir kez daha göstermiştir ki, Mısır’da direniş ve mücadele devam etmektedir ve etmelidir. Son bir asırdır zalimlere ve emperyalistlere karşı savaşan Mısır halkı, tüm sindirme gayretlerine rağmen şehitler vermeye ve ayakta olduğunu haykırmaya devam etmektedir. Şehit Mursi, Mısır’da Hasan el-Benna’dan itibaren devam eden lider kadrolarının hayatını ve mücadelesini şehadetle taçlandırma geleneğinin son halkası olmuştur” ifadelerini kullandı.

Yaşar Şenel; “Şu an Mısır cuntasının zindanlarındaki on binlerce mazlum için durum daha da kritik bir hal almıştır. İşkence, taciz, öldürme ve daha onlarca hukuksuzluğun engellenmesi için dünyanın sağduyulu kamuoyu harekete geçmelidir. Mısır’daki siyasi tutuklular derhal serbest bırakılmalıdır” diye konuştu.

Yaşar Şenel açıklamasında şöyle dedi; “Sisi cuntasının uluslararası mahkemelerde yargılanması içi çalışma başlatılmalıdır. Mursi’nin şehadeti, uluslararası bir heyet tarafından incelenmeli ve tüm sorumlular yargı önüne çıkarılmalıdır. Bir cumhurbaşkanını hayatta iken koruyamayan dünya kamuoyu, en azından ölümü ardından adaleti sağlamaya çalışmalı."

Gıyabi Cenaze namazına, Bafra Kaymakamı Ahmet Adanur, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, AK Parti Bafra İlçe Başkanı İbrahim Semiz, Daire amirleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.