bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

At Pisliği Yüzünden Çıkan Olaylarla İlgili 14 Kişi Daha Gözaltına Alındı

ASAYİŞ

Bursa'da at pisliği yüzünden başlayıp büyüyen olaylarla ilgili 14 kişi daha gözaltına alındı.Edinilen bilgiye göre, merkez Osmangazi ilçesi Güneştepe Mahallesi’nde 4 gün önce alkollü bir Roman vatandaşı, komşusuyla at pisliği yüzünden...

Bursa'da at pisliği yüzünden başlayıp büyüyen olaylarla ilgili 14 kişi daha gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, merkez Osmangazi ilçesi Güneştepe Mahallesi’nde 4 gün önce alkollü bir Roman vatandaşı, komşusuyla at pisliği yüzünden tartışınca pompalı tüfekle ateş etti. Tüfekten çıkan saçmalardan birisi Beyza K.’ya (16) isabet etti. Genç kızın yaralanmasının ardından toplanan mahalle sakinleri, Romanların mahallesini bastı. Bir otomobil ile çok sayıda at arabasının yakıldığı olaylarda birçok ev de zarar gördü. Bazı Roman vatandaşların evleri ve barakaları kullanılamaz hale geldi. Olaylarla alakalı soruşturma başlatan polis, ilk aşamada 3'ü çocuk 20 kişiyi gözaltına aldı. "Mala zarar vermek" suçundan adliyeye sevk edilen zanlılardan 4'ü tutuklandı. Yaralanan genç kızın babasının da aralarında bulunduğu 17 kişi ise serbest bırakıldı.

Soruşturmayı derinleştiren polis, sabah saatlerinde mahalleye ikinci bir operasyon düzenledi. Çıkan olaylara karıştıkları kamera görüntülerinden belirlenen 5'i çocuk 14 kişi daha gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin ardından adli mercilere sevk edilmesi bekleniyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.