bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Alaçam’da Jandarma Aile İçi Şiddetle Mücadele Ediyor

ASAYİŞ

Alaçam ilçesinde "Jandarma şiddetin karşısında, kadınların yanındadır" diyerek, kadına yönelik şiddet ile mücadelesine devam ediyor.

Alaçam ilçesinde "Jandarma şiddetin karşısında, kadınların yanındadır" diyerek, kadına yönelik şiddet ile mücadelesine devam ediyor.

"Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesi Projesi"ni yürüten "Jandarma, her beş kadından ikisinin fiziksel şiddete maruz kaldığı Türkiye'de, 6284 sayılı "Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine dair kanunun verdiği yetkiyle şiddeti önlüyor, şiddet mağduru kadınları koruyor, şiddetin karşısında kadınların yanında yer alıyor. "Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesi Projesi" ile kamuoyunda bu önemli konudaki farkındalığı artırmaya çalışıyor.

Alaçam ilçesi Göçkün Mahallesinde Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Nedenleri, Sonuçları, Alınacak Önlemlerle ilgili Samsun İl Jandarma Komutanlığı Çocuk Kadın Kısım Amirliği görevlileri Aydın ÇİFÇİ, Burcu SAKÇA ve Tuğçe PEHLİVAN tarafından kadına yönelik aile içi şiddetin önlenmesi aile içi şiddet konusunda çalışan sivil toplum örgütleri ile birlikte "şiddet" konusunda işbirliği ve koordinasyon mekanizmalarının oluşturması, bu konu hakkında vatandaşların farkındalık ve bilinç seviyelerinin artırılması hedefleniyor.

Projenin Genel Amaçları

Cinsiyet eşitliğine dayalı olarak vatandaşlar arasında insan haklarına uyulmasını sağlamak ve özellikle kadına yönelik aile içi şiddet olaylarını en aza indirmektir. Cinsiyet eşitliğine dayalı olarak özellikle kadına yönelik şiddetle mücadele etme alanında insan haklarının korunması konusunda Jandarmanın kapasitesinin güçlendirmesi İnsan Hakları temelinde cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına katkıda bulunulması. Jandarmanın şiddetin önlenmesi kapsamında kadınlara sunduğu hizmetlerin kalitesinin ve çeşitliliğinin artırılması. Jandarma personelinin kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda farkındalığının ve bilgi seviyesinin yükseltilmesi. Uzman eğitimciler yetiştirerek kurum içi eğitimlerle kadına yönelik aile içi şiddetin önlenmesi eğitimlerinin sürdürülebilirliğinin artırılması. Toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadına karşı şiddetin önlenmesi için farkındalık yaratılması temelinde Jandarmanın kurumsal kapasitesinin güçlendirilmesi. Kadına yönelik aile içi şiddet olaylarının en aza indirilmesi. Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun" un etkili bir şekilde uygulanması için Jandarma ve diğer ulusal kurumlar arasındaki karşılıklı işbirliğinin güçlendirilmesi ve koordinasyon mekanizmalarının geliştirilmesi. Her düzeyde, Jandarma personelinin ve halkın kadına yönelik aile içi şiddet konusundaki bilgi seviyesi ve farkındalığının artırılması hedefleniyor.

Samsun İl Jandarma Komutanlığı Çocuk Kadın Kısım Amirliği görevlileri Aydın ÇİFÇİ, Burcu SAKÇA ve Tuğçe PEHLİVAN tarafından Aile içi kadına şiddet, aile bütçesi ve yaşam becerileri konularında seminer verilmiş ve konu ile ilgili broşür dağıtılarak faaliyet sonlandırılmıştır.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.