bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

“Spor Dostu Yurtlar Projesi” Toplantısı Yapıldı

ALAÇAM

Alaçam Kaymakamlığı ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından hazırlanan Spor Dostu Yurtlar Projesi Alaçam Kaymakamı Oğuz Alp ÇAĞLAR başkanlığında Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda yapıldı.

Alaçam Kaymakamlığı ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından hazırlanan Spor Dostu Yurtlar Projesi Alaçam Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar başkanlığında Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda yapıldı.

 

Alaçam Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar yaptığı açıklamada; “Bu proje Yurtlarımızda Öğrencilerimizin serbest zamanlarını spor ile değerlendirerek onların fiziken ve ruhen rahatlamalarına neden olacaktır. Okul müdürleri bu projeye destek vermelerini ve katılımın fazla olmasını sağlayın. Bu projenin başarılı olacağına inanıyorum. İlçemizdeki tüm yurtlarda kalan öğrencileri kapsayan ve toplamda 450 öğrenciyi bu fırsatlardan yararlandıralım ve başarılı sporcular çıkartalım” diye konuştu.

 

Projeyi Genel hatları ile tanıtan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Bülent Şener; Bu projenin İlçemizi ziyaret eden Genel Müdürümüz Mehmet Baykan’ın 3 öğrenci ile sohbetinden doğdu. İlçemizde 4 adet yurtta 450 öğrenci kalıyor. Bu proje ile tüm yurtta kalan öğrencileri kapsamaktadır. Her öğrenciye bir spor yaptırmak ve onları lisanslandırmak hedeflerimiz arasında. Başarılı sporcular çıkar ise onları il genelinde ve ülke genelinde yapılacak olan yarışmalar katılımını sağlayacağız. Amacımız Öğrencilerimizin serbest zamanlarını değerlendirmek, Başarılı sporcular çıkartabilmek, Öğrencilerimizin sosyal ve kültürel açıdan gelişimlerini sağlamaktır” şeklinde konuştu.

 

Spor tesislerimizden uzak olan yurtlarımıza antrenör göndererek ve spor mekanları oluşturarak yerinde spor yaptırmak da hedefleri arasında olduğunu söyledi. Bu amaçla yurtlarımızda Basketbol, Voleybol, Güreş, Taekwondo, Masa Tenisi, Atletizm, Bocce branşlarında Halk Eğitim Merkezi destekli olarak kurslar açacağız” dedi.

 

Daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamdi Sarı ise “Bu projeye her türlü desteği vereceğiz. Öğrencilerimizin hafta sonlarını değerlendirme adına çok güzel bir proje ve bu projeyi hazırlayan ve destek veren herkese teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.