bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

”Sokak Sağlıklaştırma” Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

ALAÇAM

Alaçam ilçesinin vizyon projelerinden biri olan Yenicami, Karşıyaka ve Çeşme Sokak Sağlıklaştırma Projesi için restorasyonu yapılacak olan tarihi evlerin mülk sahiplerine bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Alaçam ilçesinin vizyon projelerinden biri olan Yenicami, Karşıyaka ve Çeşme Sokak Sağlıklaştırma Projesi için restorasyonu yapılacak olan tarihi evlerin mülk sahiplerine bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Alaçam Çok Amaçlı Salonunda gerçekleşen toplantıya; alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, Samsun Röleve ve Anıtlar Müdürü V. Ali Sarıalioğlu, Samsun İl Kültür Turizm Müdür V. İrfan Göz, Samsun Rölöve ve anıtlar Müdürlüğü görevli personelileri, yüklenici firma yetkilisi ve tarihi konakların mülk sahipleri katıldı.

 Samsun Röleve Anıtlar Müdürü Ali Sarıalioğlu; "Ev sahiplerinin merak ettikleri konularda kendilerini aydınlatarak. Daha önce yapılan çalışmalar hakkında görsel sunum yaptı.

Başkan Uyar; ‘’Alaçam’a yapılan yeni projeler ile yeni bir kimlik kazandırılmaya çalışıyoruz. Vizyon projelerimizden olan Sokak Sağlıklaştırma ve restorayon projesi ile ilçemiz Ankara Beypazarı, Safranbolu gibi yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası hali gelecektir. Alaçam’ın tarihi gün yüzene çıkarılarak gelecek nesillere atasının, anne ve babasının yaşadığı evler, mahallesi ve sokakları miras olarak kalacaktır. Sivritepe seyir terası projesinin başlaması ile bir bütünlük sağlayarak ilçemizi tarihsel ve kültürel mirası gün yüzüne çıkacaktır. Sokak Sağlıklaştırma Projesine başlayarak Alaçam’ın tarihi ve turistik bakımdan önem kazanmasını sağlayacak. Proje kapsamında bölgedeki yapılar ve sokaklar tek tek elden geçirilerek tarihi görünüme ve turizme uygun hale getirilecek. Tarihi alanları ayağa kaldırarak, yeni yapılan alanları da çağdaş görünüme kavuşturarak yeni bir kent ortaya çıkarmaya çalışıyoruz.

AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Sayın Çiğdem Karaaslan’a Sokak Sağlıklaştırma projesine ve diğer projelere verdiği desteklerinden dolayı Alaçam halkı adına teşekkürlerimi sunuyorum. Her güzel proje Alaçam için ve halkımız için’’ dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.