bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Kültür Varlıkları Koruma Kurulu Üyelerinden Alaçam'a Ziyaret

ALAÇAM

Alaçam ilçesinin vizyon projelerinden biri olan Yenicami, Karşıyaka ve Çeşme Sokak Sağlıklaştırma Projesi için Samsun Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Müdürü Menderes Alan ve Komisyon Üyeleri Alaçam’ı ziyaret etti.

Alaçam ilçesinin vizyon projelerinden biri olan Yenicami, Karşıyaka ve Çeşme Sokak Sağlıklaştırma Projesi için Samsun Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Müdürü Menderes Alan ve Komisyon Üyeleri Alaçam’ı ziyaret etti.

Alaçam'da yer alan Tarihi Osmanlı ve Rum konaklarının bulunduğu, Çeşme 1. Sokak, Çeşme 2. Sokak, Çeşme 3. Sokak, Eskişube Sokak, Cumhuriyet Sokak, M. Aytaç Sokak, Sönmez Sokak, Önder Sokak, Karagüllü Sokak, İstiklal Sokak, Belediye Caddesi’nin bir kısmı üzerinde yerleşim planı gösterilen tescilli- tescilsiz yapıların belirlenen cepheleri ve avlu duvarları, müştemilatları ve sokak dokusunu tamamlayan öğelerle birlikte doku bütünlüğünün korunarak yaşatılmasını sağlamaya yönelik rölöve, restitüsyon, restorasyon projelerini, Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu üyeleri, Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, Samsun Büyükşehir Belediyesi Uygulama ve Denetim Büroları (KUDEB) yetkilileri, Samsun Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü yetkilisi, Alaçam Belediyesi Teknik personeli ve yüklenici firma yetkilileri yerinde incelediler.

Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar yaptığı açıklamada; “Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu üyelerimiz, Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Başkanı Sayın İbrahim Hakkı Özel, Samsun Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Müdürü Sayın Menderes Alan, Prof.Dr. Sayın Cenap Sancar, Prof. Dr. Sayın Ahmet Ali Bayhan, Sayın Ufuk Hoş, Sayın Mustafa Kurtuluş, Sayın Ahmet Ertekin, Samsun Büyükşehir Belediyesi Uygulama ve Denetim Büroları (KUDEB) personeli ve yüklenici firma yetkileri ile birlikte ilçemizin vizyon projelerimizden biri olan "Sokak Sağlıklaştırma Projesi" yapılacağı Yenicami, Karşıyaka ve Çeşme Mahallelerimizde incelmelerde bulunduk” ifadelerini kullandı.

Başkan Uyar; “Belediye Meclis Salonumuzda; sokaklar hakkında yapılan çalışmalar sonucu hazırlanan tescilli binaların rolöve projeleri ve sokak silüetleri incelenerek, yapılacak olan çalışmalar hakkında görüş ve önerilerini aldık” şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.