bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Bengü Yayla Güreşlerinde Başpehlivan Şaban Yılmaz

ALAÇAM

Samsun’un Alaçam ilçesinde Bengü ve Civar Köyleri Kültür yardımlaşma Derneğinin organize ettiği 25. Bengü Yayla şenlikleri ilgi gördü.

ALAÇAM HABER - Samsun’un Alaçam ilçesinde Bengü ve Civar Köyleri Kültür yardımlaşma Derneğinin organize ettiği 25. Bengü Yayla şenlikleri ilgi gördü.

Toplam 370 pehlivanın katıldığı ‘Yayla Güreş Şenlilerinde’ Baş Pehlivanlığı Samsun Milletvekili AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan’ın pehlivanı Şaban Yılmaz rakibi Recep Kaya’yı final maçında yenerek başpehlivan oldu. Yılmaz kupasını Çiğdem Karaaslan’ın elinden aldı.

25 adayın ağalık yarışması 125 bin lira ile başladı e 255 bin lirayla ağalık yarışını geçen yılda olduğu gibi Hasan Acar aldı. Acar Bengü yayla şenliklerinin nesilden nesile geçmesini istediklerini belirterek, bizler elimizden geldiği kadar Alaçamımızın köyümüzün adını yaşatmaya çalışıyoruz. Böyle organizasyonlar kolay oluyor. Bana Allah’ın güç verdiği sürece de her zaman Alaçam’ın ve Bengülülerin yanında olacağım’ dedi.

Bengü ve Civar Köyleri Kültür yardımlaşma Derneğinin Başkanı Bekir Keskin ise, Bengülüler kendi vatanını toprağını seven ender insanlar, bizler kendi köyünü yaşatmaya çalışan ve bunun için çaba veren insanlarız bu kapsamda bizlerin yanında olan herkese sonsuz teşekkür ederiz’ dedi.

Güreşlere AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, MHP Grup Başkan Vekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, AK Parti Samsun Milletvekilleri Hasan Basri Kurt, AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Kaymakamı ali Fuat Türkel, AK Parti Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, MHP İlçe Başkanı Abdurrahman Çamaş, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.