bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Başkan Yılmaz Alaçam ve Yakakent'te İncelemelerde Bulundu

ALAÇAM

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, mahalli idareler seçiminin ardından ilçelerin sorunlarını yakından takip etmek için başlattığı ilçe ziyaretleri kapsamaında Yakakent ve Alaçam ilçelerini ziyaret etti.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, mahalli idareler seçiminin ardından ilçelerin sorunlarını yakından takip etmek için başlattığı ilçe ziyaretleri kapsamaında Yakakent ve Alaçam ilçelerini ziyaret etti.

Ziyaretlerde belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve Ak Parti Parti ilçe teşkilatı üyeleriyle sorunlara ilişkin toplantılar yapan Başkan Yılmaz, daha sonra ilçelerin merkez ve köylerindeki turistik alanalrı gezerek incelemelerde bulundu.

Yatırım, proje ve hizmetlere ilişkin ilçe ziyaretlerine Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Yakakent ve Alaçam ile devam etti. Büyükşehir Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, AK Parti İl ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Tekkeköy Belediye Meclis Üyeleri, Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Coşkun Öncel, Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, Fen İşleri Daire Başkanı Mustafa Yurt, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Ömer Ulubay, Çevre Koruma Daire Başkanı Figen Akın ve İmar Şube Müdürü Zennube Albayrak ile birlikte sabah saatlerinde Yakakent ilçesine gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Yakakkent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma tarafından karşılandı. Ardından belediyeye ait sosyal tesise geçen Başkan Yılmaz ile büyüykşehir heyeti, burada belediye meclis üyeleriyle toplantı yaptı. 3 saat süren toplantıda ilçenin merkez ve köylerindeki alt yapı sorunları ele alınarak, turizmin geliştirilmesi noktasında yapılabilecek projeler üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu.

Toplantının ardından ilçe sahil yolunu ve Yakakent limanını gezerek inceleme yapan Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, 1967 yılında Karayolları Mal Gölü şantiyesi olarak kullanılan, daha sonra da Bafra Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisliği’ne bağlanıp 2003 yılında Orman İşletme Müdürlüğü’nden dev alınan ve şahıslar tarafından işletilerek atıl durumda bırakılan 26 hektarlık turistik Çam Gölü mesire yerini gezdi. Buradaki atıl binaları ve pansiyonları dolaşarak izlenimler yapan Başkan Yılmaz, mesire yerini dolaşan yeni evlenen çiftle de hatıra fotoğrafı çektirdi. Başkan Yılmaz, ilçenin turistik alanlarını turizme kazandırılması noktasında çalışma yapılacağını kaydetti.

Yakakent'teki temaslarını ve incelemelerini tamamladıktan sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf ziya Yılmaz, beraberindeki heyetle birlikte Alaçam ilçesine geçti. Burada Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar tarafından karşılanan Başkan Yılmaz, başkanlık makamında Başkan Uyar'a hayırlı olsun dileğinde bulundu. Ardından meclis salonunda Baikan Yusuf Ziya Yılmaz, belediye meclis üyeleri ve partisinin ilçe başkanlığı üyeleriyle hizmet toplantısı yaptı. İlçede hayata geçirilmesi planlanan projeler masaya yatırılırken, alt yapı yatırımlarının çözümüne yönelik plan ve iş programları hazırlandı. Uzun süren toplantı sonrasında başkanlar, meclis üyeleri ve Büyükşehir Belediyesi heyeti, Geyikkoşan mesire yeri ve sahili, Kızlan, Karahüseyinli ve Aşağı Taşdelik köylerindeki alt yapı sorunlarını yerinde gezerek inceledi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.