bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Amasra'da Maden Ocağında Patlama: 40 İşçi Hayatını Kaybetti

ALAÇAM

Bartın'ın Amasra ilçesinde, Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü'nde, yeraltında Grizu patlaması meydana geldi, 40 işçi hayatını kaybetti.

Bartın'ın Amasra ilçesinde, Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü'nde, yeraltında Grizu patlaması meydana geldi, 40 işçi hayatını kaybetti.

Amasra ilçesinde olay yerine giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu madende toplam 110 kişinin bulunduğunu açıkladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Bartın’da, bir maden ocağında meydana gelen patlamada 22 vatandaşımızı kaybettik. Her birine yüce Allah'tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Yaralıların sağlıklarına bir an önce kavuşmaları için elimizden geleni yapıyoruz” açıklamasında bulundu. Ancak sabah saatlerde gelen bilgilerle can kaybı 40’a yükseldi.

Bakan Koca; “Yaralılardan 8’i yoğun bakımda, 4’ü serviste tedavi görüyor. 5 yaralı ise alanda kurulan Acil Müdahale Merkezinde. 2 Ambulans Uçak, yoğun bakımdaki hastalardan 1’ini Ankara’ya, 5’ini ise Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi Yanık Merkezine ulaştırmak üzere harekete geçti” şeklinde konuştu.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ise facianın nedenine ilişkin ''Arkadaşlarımızın ilk değerlendirmesi grizu patlaması olduğu şeklinde'' ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü'nde saat 18.45 sıralarında yeraltında patlama meydana gelmiş ve olay yerine AFAD, itfaiye ve çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.