bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Alaçam’da Yatılı Kuran Kursu Temeli Atıldı

ALAÇAM

Alaçam’da Alpaslan Mahallesi Beşyol mevkiinde inşa edilecek hafızlık Kur'an kursu binasının temel atma töreni gerçekleşti.

 Alaçam’da Alpaslan Mahallesi Beşyol mevkiinde inşa edilecek hafızlık Kur'an kursu binasının temel atma töreni gerçekleşti.

 

Alaçam Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Alaçam Şubesi iş birliği ile temeli atılan törene, Alaçam Kaymakamı Sezgin ÜÇÜNCÜ, Belediye Başkanı İlyas ACAR, Samsun İl Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin ÖZTÜRK, Alaçam Müftüsü Ali TOPRAK, Bafra Müftüsü Burhan KELEŞ, 19 Mayıs Müftüsü Hasan GÖRER, Yakakant Müftüsü İsmail KESKİN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamdi SARI, Şube Müdürü Süleyman ERTÜRK, Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatefi Başkanı Mehmet AYDOĞDU, Kurs Binasının Proje Mimarı Fahri DANIŞ, AK Parti İlçe Ali ŞENGÜL ve Yönetim Kurulu Üyeleri, MHP İlçe Başkanı Ersin KICIR ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Mahalle Muhtarları, Din görevlileri ve kalabalık halk katıldı.

 

Tören Etyemez Köyü Camii İmam Hatibi tarafından okunun kuranı Kerim okunması ile başladı. Açılış konuşmasını İlçe Müftüsü Ali TOPRAK yaptığı konuşmada; İlçemizde yapılmakta olan Alaçam Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Alaçam Şubesi iş birliği ile temeli atılacak olan Kuran Kursumuzun bu aşamaya gelmesinde hayırsever Alaçamlı Hemşerilerime sonsuz teşekkürler ediyorum. Bugün burada temeli atılan Kuran Kursumuz inşallah önümüze bir engel çıkmaz ise yılbaşına kadar bitireceklerini ve 2014 yılı içerisinde ise Hafız kayıtlarına başlayacaklarını dile getirdi.

 

Daha sonra Bafra Müftüsü Burhan KELEŞ söz alarak; “Bugün burada temeli atılacak olan Kuran Kursumuz hepimizin destekleri ile inşallah devam edip bitirilerek hafız yetiştirmeye vesile olacaktır bu konuda bizlerde elimizden gelen her türlü maddi ve manevi olarak katkılarımızı sonuna kadar kullanacağız” dedi.

 

Belediye Başkanı İlyas ACAR da konuşmasında; “İlçemizde eksikliği bulunan çok hayırlı bir işin başlangıcını yapan Alaçam Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Alaçam Şubesi iş birliği ile bugün burada temeli atılan bu tür hayır hizmetlerinin son derece önemli olduğuna vurgu yaparak, Kuran Kursları ancak Allah yoluna gönül vermiş olanların imar edecektir” ifadelerini kullanarak katılanlara ve emeği geçenlere teşekkür etti.

 

Alaçam Kaymakamı Sezgin ÜÇÜNCÜ ise, yapılan hizmetin hayırlı ve önemi büyük olan bir hizmet olduğunu belirterek, ’’Bu hizmetle tarihi önemi büyük olan bir iş yaptınız. Bu hizmetle kuranı kerimin sedası buralarda susmayacak, İnşallah kıyamete kadar bu bölgede hafızlar yetişecek. Samsun Müftülüğünün denetimi ve desteğiyle, Alaçam Kur’an Kursu katkı ve emeğiyle, hayırsever vatandaşlarımızın destekleri ve hizmetleriyle İlçemizde bir ilk yaşanacaktır. Çünkü bu güne kadar Alaçam’da böyle bir eğitim yuvası yoktu. Bu eğitim yuvası ilçemizin manevi havasına katkıda bulunacak, Kur’anı Kerim nidalarının yükseleceği, hafızların yetiştirileceği Kur’an kursu inşaatı, günün şartlarına uygun şekilde dizayn edilecek’’ şeklinde konuştu.

 

Hafızlık Kur-an Kursu binası bin metrekare kapalı alan üzerinde 4 katlı olarak inşa edilecektir dedi.

 

Son koşmayı Samsun İl Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin ÖZTÜRK yaparak şunları söyledi, Gelecek nesilleri yetiştirecek, çocuklarımızın yetişmesini sağlayacak olan bir binanın altyapısının temel atma töreni yapıldığını söyledi. ÖZTÜRK, “İşlerimiz ne kadar yoğun olursa olsun böyle temellere koşma bizim görevimiz olmalıdır. Çünkü geleceği yetiştirecek olan bu binalardır. Çocuklarımız bu binalarda yetiştiğinde ülkesine, vatanına ve bayrağına sadık insanlar olacaklardır” dedi.

 

Birlik ve beraberliğin her türlü engeli aştığını da hatırlatan ÖZTÜRK, “Bir yerde birlik ve beraberlik sağlandığında hiçbir engel sizlere mani olamaz. Her türlü engel önünüzde dümdüz olur. Bu eser inşallah birlik ve beraberliğimizin sayesinde önümüzdeki 2014 Temmuz ayına bitmiş olacaktır. Mevlana hazretleri diyor ki, ‘Gündüz gülle uğraşan gece rüyasında gül görür. Dikenle, kötü emellerle uğraşan gece rüyasında dikenini görür.’ Ben inanıyorum ki bu bina sizin için bir gül mesafesinde olacaktır. Bu vesileyle binamızın temelini atmanın heyecanını yaşıyoruz Hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.