bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Alaçam’da Tütün Alımları Başladı

ALAÇAM

Alaçam İlçesinde 2013 yılı mahsulü tütün alımlarına başlandı.

 Alaçam İlçesinde 2013 yılı mahsulü tütün alımlarına başlandı.

 

Tütünün başfiyatı bu yıl Alaçam’da 13,5 TL olarak belirlendi. Alaçam’lı çiftçiler koliler içerisin koydukları tütünleri traktörlerle köylerinden ilçe merkezinde belirlenen noktalara getirerek alıcı firmalara teslim etmeye başladılar.

Alaçam’da yaklaşık 20.000 dekar alanda tütün yetiştiriciliği yapılıyor ve tütün çiftçilerin önemli geçim kaynağı arasında bulunuyor.

 

Alaçam İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan incelemelerin ardından yaptığı açıklamada; “İlçemizde bu yıl 15 bin dekar alan tütün üretimi yapıldı. Birkaç yıl öncesine kadar tütün üretimi azalmıştı. Ancak tütün üretiminde büyük bir değişim yaşanıyor. Kota uygulaması kalktı. Üretici parasını hasattan sonra değil, ürünü ekmeden önce avans şeklinde almaya başladı. Tütünün fiyatı da ortalama 13,5 lira civarında satılmaktadır. Bu nedenle tütüncülük yeniden canlandı. İlçemizde bu yıl yaklaşık bin çiftçi tütün ekimi yaparak geçimini sağlamaktadır. Gelecek yıl üretimin daha artması bekleniyor” ifadeleri kullanıldı.

 

Alaçam ilçesinin köylerinde geçmişte tek geçim kaynağının tütün üretimi olduğunu belirtilirken, 2002 yılına kadar ilçedeki tütün ekim alanının 20 bin dekar civarında olduğu bildirildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.