bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Alaçam’da Orman Yangınları İle Mücadele Toplantısı

ALAÇAM

İlçe Kaymakamı Fatih Kayabaşı başkanlığında yapılan toplantıda, geniş orman örtüsüne sahip Alaçam'da yangın riskinin yüksek olduğu yaz aylarında orman yangınlarına karşı alınacak tedbirler ele alındı.

Orman Yangınları ile Mücadele Komisyon Toplantısı ilçe Kaymakamı Fatih Kayabaşı başkanlığında yapılan toplantıda, geniş orman örtüsüne sahip Alaçam'da yangın riskinin yüksek olduğu yaz aylarında orman yangınlarına karşı alınacak tedbirler ele alındı.

Yeşilin korunmasında koordineli bir şekilde yürütülecek mücadele için yapılacak çalışmalar ve olası yangınlarda yapılması gerekenler değerlendirildi. Alaçam Orman Müdürü Ali Hakan Çelik toplantıda; orman yangın istatistikleri, 2023 yılı orman ve kırsal alan yangınları, personel ile kara araçlarının durumu, 2024 yılı için yangın önleme çalışmaları, koordinasyon gerektiren konu başlıklarını içeren bir sunum yaptı. Yaşanan orman yangınlarının görüntülerinin kısa kısa aktarıldığı sunumda ayrıca kırsal alan yangın sayısı yangınlarının çıkış sebepleri değerlendirildiğinde yarıya yakın bir oranın ihmal ve dikkatsizliğe bağlı olduğuna dikkat çekildi. Bilinçlendirme ve eğitim çalışmaları kapsamında; mahalle ziyaretleri, çoban/arıcı eğitimleri, askeri eğitimler, sivil afet ve yangın gönüllüsü eğitimi, öğrencilere yönelik eğitimler, teknik personel ile işbaşı eğitimleriyle etkili mücadelenin güçlendirildiği vurgulandı.

Toplantının devamında orman yangınları ile mücadele kapsamında kamu kurum ve kuruluşları tarafından alınması gereken tedbirler, görev ve sorumluluklar ile ilgili kurumlar arasında koordinasyonu gerektirecek konular ele alındı. Orman Yangınları İle Mücadele Komisyonunda geçtiğimiz yıl alınan ve uygulanan kararlara ilave alınacak kararlar hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

İlgili daire amirlerinin katılımları ile Kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda, olası orman yangınlarına karşı alınacak idari önleyici tedbirler, kullanılan araç ve ekipman kapasitesi, yangın esnasında yapılacak ortak mücadele çalışmaları görüşüldü.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.