bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Alaçam Yenice Mahallesi’nde Kutlu Doğum Keşkeği

ALAÇAM

Alaçam Yenice Mahallesi Muhtarlığı ve Köy halkı tarafından Kutlu Doğum Haftası nedeni ile Yenice Köyünde "Kutlu Doğum Keşkeği" etkinliği düzenlendi. Yapılan etkinlikte Yaklaşık 300 kişiye keşkek, pilav, yahni, tatlı ve ayrandan oluşan ''Kutlu Doğum Keşkeği'' dağıtıldı.

Alaçam Yenice Mahallesi Muhtarlığı ve Köy halkı tarafından Kutlu Doğum Haftası nedeni ile Yenice Köyünde "Kutlu Doğum Keşkeği" etkinliği düzenlendi. Yapılan etkinlikte Yaklaşık 300 kişiye keşkek, pilav, yahni, tatlı ve ayrandan oluşan ''Kutlu Doğum Keşkeği'' dağıtıldı.

 

Yapılan kutlu doğum merasimi görkemli ve geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Yenice Mahallesinin muhteşem manzarası ve tertemiz havasında açık havada yemyeşil bir çevrede yapılan kutlamalarda köyümüze ve İlçemize has olan keşkek ve yahni kazanları kuruldu ve sabahın erken saatlerinden başlayarak davetlilere nefis keşkek ve yahni ikramı yapıldı. Yenice Mahallesi Camii İmam Hatibi Murat İNANve civar Mahallelilerin İmam ve Müezzinlerinin enfes Kur-an Tilavetiyle başlayan merasim de kalplerimizi HZ. Muhammed'in sevgisiyle bir kez daha dolduran ve ruhumuzu adeta yıkayan nefis ilahiler ve yine muhteşem KUR-AN tilavetiyle tamamlandı.

Yenice Mahallesi Camii avlusunda gerçekleştirilen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde 27 Nisan 2014 Pazar günü öğlen Namazının Mukabilinde, Kuran-ı Kerim ve Mevlidi Şerif in okunmasının ardından vatandaşlara keşkek, yahni, Pilav ve tatlı ikram edildi. Kutlu Doğum Keşkeği adı altında yıllardır Yenice Mahallemizde böyle bir etkinlik yapıldığını belirten Yenice Mahallesi Muhtarı Raif VATAN ve Camii İmam Hatibi Murat İNAN "Nisan ayı içerisinde Kutlu Doğum Haftası kapsamında hayırsever vatandaşlarımızın katkıları ile muhtarlığın organizesinde keşkek-yahni ve pilav pişirip misafirlere ikram etmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Bu keşkekli pilav günü de gelenek haline geldi. Keşkek aynı zamanda Alaçam Bölgesi'nin bir kültürüdür. Amacımız hem mahalle halkının kaynaşmasını hem de genç nesillere bu güzel geleneklerin aktarılmasını sağlamakdır" dedi. Bu tür etkinliklerin milletimizin birlik ve dirliğine, mutluluk ve saadetine vesile olacağını söyleyen Yenice Mahallesi muhtarı Raif VATAN, yapmış olduğumuz etkinliğimizin bundan sonraki yıllarda da devam etmesini ve bu güzellikte halkımızla birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz dedi.

 

Yapılan etkinlikte Yaklaşık 300 kişiye keşkek, pilav, yahni, tatlı ve ayrandan oluşan ''kutlu doğum Keşkeği'' dağıtıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.