bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Alaçam Kur'an Kursu Yardım Bekliyor

ALAÇAM

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Alaçam'da inşaatı devam eden hafızlık Kur'an Kursu binasında incelemelerde bulundu.

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Alaçam'da inşaatı devam eden hafızlık Kur'an Kursu binasında incelemelerde bulundu.

 

Samsun'un Alaçam İlçesi'nde yapımına başlanan hafızlık Kur'an Kursu inşaatı hızla devam ediyor. İnşaatta incelemelerde bulunan AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, "Bu eğitim yuvası ilçemizin manevi havasına katkıda bulunacak" dedi.

 

Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Alaçam Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Alaçam Şubesi işbirliği ile ilçede yapımı devam eden Kur'an kursu inşaatında incelemelerde bulundu. Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, Alaçam Müftüsü Ali Toprak, AK Parti Alaçam İlçe Başkanı Ali Şengül'ün de eşlik ettiği programda Milletvekili Demir, oluşturulan bölümleri gezdi. Müftü Toprak'tan bilgiler alan Demir, yakında Kur’anı Kerim nidalarının yükseleceği ve hafızların yetiştirileceği Kur’an kursu inşaatının ilçeye hayırlı olmasını temenni etti.

 

Bu tür kurumların önemine dikkati çeken Milletvekili Demir, "Yapılan bağışlarla yükselen bu eğitim yuvası ilçenin manevi havasına katkıda bulunacaktır. Gençlerimizin Kur'an nidaları yakında burada yükselecek. Buranın tamamlanması için başta Alaçamlılar olmak üzere, Samsunluların desteğine ihtiyaç duyuluyor. İnanıyorum ki hayırseverlerimizin desteğiyle burası kısa sürede tamamlanıp, ilim irfan yuvası haline gelecek" dedi.

 

Alaçam Müftüsü Ali Toprak da binanın bin metrekare kapalı olan üzerinde 4 katlı olarak inşa edildiğini ve 90 öğrencinin yatılı olarak hafızlık yapacağı Kur'an kursu inşaatının yakında açılışının yapılacağını söyledi. İnşaatın önümüzdeki Eylül ayında açılması hedefleniyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.