bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Alaçam - Harmancık Köyü’nde Yağmur Duası

ALAÇAM

Alaçam ilçesine bağlı Harmancık Köyünde Vatandaşlar Yağmur Duasına Çıktılar.

 Harmancık Köyünde Vatandaşlar Yağmur Duasına Çıktılar. 12.01.2014 Pazar günü ilçemiz Harmancık köyü kavak tepesi mevkiinde yağmur duası yapıldı.

 

Çiftçi köylü vatandaşların başta buğday olmak üzere ürünlerinin kuraklıktan dolayı bitmediği biten ürünlerin büyümediği bu durumun köylü vatandaşlarını endişelendirdiğini bunun için yağmur duasına çıkmayı düşündüler.

 

Harmancık köyü ve diğer çevre köylerden gelen vatandaşların katılımı İlçe Müftüsü Ali Toprak, Din Görevlileri Dernek Başkanı Cemalettin Tıngır ve Harmancık köyü İmam Hatip-i Mehmet Dinç, çevre köylerden gelen Din Görevlilerinin katılımıyla öğle namazından önce Kuran-ı Kerimler okundu.

 

Alaçam İlçe Müftüsü Ali Toprak’ın okuduğu yağmur duası ile program devam etti. Daha sonra Harmancık köyü vatandaşlarının ikramları ile program sona erdi. Köylü vatandaşlar çok uzun zamandır, hatta yıllardır kış mevsiminin ortalarında böyle kuraklık görmedik. Onlarda yüce rabbimiz canlı hayvanların günahsız çocukların yüzü suyu hürmetine rahmet yağmurunu bizden esirgemesin diye dua ettiler.

Kaynak: Alacam55.com

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.