bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Alaçam'da Sokak Sağlıklaştırma Projesi İçin İlk Adım Atıldı

ALAÇAM

Alaçam ilçesinde yer alan tarihi Rum ve Osmanlı konaklarının restorasyon projeleri ile kentsel tasarım ve alt yapı projeleri gerekli görülen yapılarda statik projelerin üretilmesi için ilk adım atıldı.

Alaçam ilçesinde yer alan tarihi Rum ve Osmanlı konaklarının bulunduğu, Çeşme 1. Sokak - Çeşme 2. Sokak - Çeşme 3. Sokak - Eskişube Sokak –Cumhuriyet Sokak- M. Aytaç Sokak-Sönmez Sokak–Önder Sokak-Karagüllü Sokak-İstiklal Sokak- Belediye Caddesi'nin bir kısmı üzerinde yerleşim planı gösterilen tescilli- tescilsiz yapıların belirlenen cepheleri ve avlu duvarları, müştemilatları ve sokak dokusunu tamamlayan öğelerle birlikte doku bütünlüğünün korunarak yaşatılmasını sağlamaya yönelik rölöve, restitüsyon, restorasyon projeleri ile kentsel tasarım ve alt yapı projeleri gerekli görülen yapılarda statik projelerin üretilmesi için ilk adım atıldı.

Sokak Sağlıklaştırma projesi ile kentsel sit alanına giren sokaklarında Alaçam'ın tarihi ve estetik yapısına uygun olarak restorasyon çalışmaları Samsun Röleve ve Anıtlar Müdürlüğü ile yüklenici firma arasında 27.10.2017 tarihinde imzalanmıştır.

Samsun Röleve ve Anıtlar Müdürü Ali Sarıalioğlu, Yüklenici Firma Yetkili Mehmet İsmet Aykın ve beraberindeki heyet Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar'ı makamında ziyaret ederek sokak sağlıklaştırma projesinin yapılacağı alanlarda incelemelerde bulundu.

Belediye Başkanı Hadi Uyar, kentsel sit alanı içerisinde kalan mahallelerde 'tarihi dokuya uygun olarak' başlayacak olan sokak sağlıklaştırma ve cephe iyileştirme çalışmaları hakkında yüklenici firma yetkilerinden bilgi aldı.

Başkan Uyar;''Samsun Röleve ve Anıtlar Müdürlüğü'nce hazırlanan "Sokak Sağlıklaştırma Projesi" kapsamında, ilçe merkezindeki belirlenen ev restore edilerek gelecek yıllarda turizme kazandırılacak. Bir taraftan sokak sağlıklaştırmasıyla birlikte evlerin dış cephe ve restorasyonlarını yaparken diğer taraftan hem ışıklandırılması hem zeminin tarihi dokuya uygun olarak yapılmasını sağlayacağız. Projemizde bizlere her zaman destek veren Milletvekilmiz ve AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sayın Çiğdem Karaaslan'a, Milletvekillerimize ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yusuf Ziya Yılmaz'a teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki günlerde başlayacak olan proje ile Alaçam'ın tarihine, kültürüne yakışan ve turizme hizmet eden bir hale gelecek" dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.