bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Yakakent ve Alaçam’da 40 Arıcıya 200 Kraliçe Arı

ALAÇAM

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kentte arıcılığın geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla arı ve bal üreticilerine kraliçe ana arı dağıtmaya devam ediyor. Ana arı dağıtımını Yakakent ve Alaçam ilçelerinde de gerçekleştiren Başkan Yılmaz, toplamda 40 arı yetiştiricisine 200 kraliçe ana arı hediye etti.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kentte arıcılığın geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla arı ve bal üreticilerine kraliçe ana arı dağıtmaya devam ediyor. Ana arı dağıtımını Yakakent ve Alaçam ilçelerinde de gerçekleştiren Başkan Yılmaz, toplamda 40 arı yetiştiricisine 200 kraliçe ana arı hediye etti.

 

Samsun’da bal üretimini artıracak olan ana arıların dağıtım törenini Samsun Valisi İbrahim Şahin ile birlikte gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, arıcılık üzerinde yapılan katkı ve destekleri gidererek büyüten arı üreticilerine destek olmanın çabası içerisine girdiklerini anlattı.

 

Arı dağıtım törenine konuşan Başkan Yılmaz, arıcılıkta önem kazanan ana kraliçe arı ihtiyacını, eksikliğini bir kovandaki ana kraliçe arının yaşlanması ile beraberinde getirdiği problemleri bu sayede aza indireceklerini kaydetti. Başkan Yılmaz, “Kovan içerisinde bulunan ana kraliçe arının yaşlanması ve işlevsel durumun azalmasından dolayı ana kraliçe arı yenileme çalışmaları başlattık. Kovanlarımızdan yaşlı arıyı değiştirip yeni genç ana kraliçe arı ile değiştirdikten sonra kovan nesli de gençleşiyor. Kovan içindeki arı kalitesi, bal üretim kapasitesinde de artarak daha bereketli bir ürün ortaya çıkıyor.” dedi.

 

Samsun Valisi İbrahim Şahin de yaptığı konuşmasında, “Bugün burada Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında Samsun’da arıcılığın geliştirilmesi ve bal üretiminin artırılması amacıyla Büyükşehir Belediye Başkanlığımız tarafından arı yetiştiricilerine kraliçe ana arı dağıtılıyor. Belediyemiz bu anlamda çok önemli bir hizmeti gerçekleştirmektedir. Büyükşehir Belediyemiz önceki günlerde başka ilçelerimizde, bu gün burada, yarın da diğer ilçelerimizde ana kraliçe arı dağıtımına devam edecektir. Bu anlamda Belediye Başkanımı ve ekibini kutluyorum. Dünya tarihi boyunca insanlığa en büyük hizmeti yapan ve çok az emek isteyen hayvanların başında arı gelmektedir. Arıcılıkla ilgili biz Samsun’da birkaç defa toplantı yaptık. Belki bazılarınız bu toplantılara katılmıştır. Bu toplantılarda bal üretmeyle ilgili birçok konular tartışıldı ve görüşüldü. Biraz daha bilimsel, biraz daha bal üretmeyle ilgili neler yapılıyorsa, yapılacaksa onlarla ilgili olarak bizleri yönlendirin. Biz hem Alaçam’da hem Yakakent ilçelerimizde veya Samsun genelinde çok ciddi anlamda bal üretmek durumundayız. İnşallah üreteceğiz. Samsun ilimiz bu yeşil alanlarıyla ve ormanlarıyla arı yetiştiriciliğine elverişlidir. İnşallah sizler bundan sonra çok kaliteli bal elde edersiniz.“ ifadelerini kullandı.

 

Protokol konuşmalarının ardından Vali Şahin ile Başkan Yılmaz, arıcılara kraliçe ana arılarını dağıttı. Arı dağıtım törenine AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, Alaçam Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar, Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven ile çok sayıda arı yetiştiricisi katıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.