bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Karşıyaka İHO; İlklere İmza Atmaya Devam Ediyor

ALAÇAM

Samsun’un Alaçam ilçesi Karşıyaka İmam Hatip Ortaokulu 9 Şubat ‘SİGARAYI BIRAKMA GÜNÜ’ dolayısıyla yürüyüş düzenleyerek Alaçam’da bir ilke imza attı.

Samsun’un Alaçam ilçesi Karşıyaka İmam Hatip Ortaokulu 9 Şubat ‘SİGARAYI BIRAKMA GÜNÜ’ dolayısıyla yürüyüş düzenleyerek Alaçam’da bir ilke imza attı.

 

‘SİGARAYI BIRAK, HAYATINA RENK KAT!’ sloganıyla yapılan etkinlik, Alaçam halkı tarafından da büyük takdirle karşılandı. Karşıyaka İmam Hatip Ortaokulu önünden başlayan yürüyüş Bafra Caddesi üzerinden devam edip Cumhuriyet İlkokulu önünden geçilerek Lise Caddesi üzerinden ‘ SİGARAYI BIRAK; EŞİNE GÜL, ÇOCUĞUNA HER GÜN BİR OYUNCAK AL! , ÇOK GEÇ OLMADAN SON VERELİM!, RAHATÇA SİGARA İÇİNİZ(!) , SİGARA SİZİ ZAYIFLATIR VE RAHATLATIR! , BIRAKIN, ÇOCUKLARINIZA İYİ ÖRNEK OLUN!, BİR SİGARA DA SEN BIRAKTIR!, ÇOK GEÇ OLMADAN SON VERELİM!, BIRAKTIM ARTIK SENİ, ISRAR ETME!, SİGARAYI BUGÜN BIRAKIN, YEPYENİ BİR HAYAT İÇİN KENDİNİZİ HEMEN YENİLEYİN!, SİGARA İNSAN ÖMRÜNDEN 16 YIL ÇALIYOR!’ pankartlar eşliğinde Karşıyaka İmam Hatip Ortaokuluna kadar devam etti.

 

Karşıyaka İmam Hatip Ortaokulunda başlayan 9 Şubat ‘SİGARAYI BIRAKMA GÜNÜ’ yürüyüşüne AK PARTİ İlçe Başkanı Ali ŞENGÜL, İlçe Belediye Meclis Üyesi Hasan ÇELİK, İlçe Belediye Meclis Üyesi Hasbi SEZGİN ve Okul Müdürü Muhammet ÇELİK, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Yürüyüşün ardından İlçe Kaymakamı Oğuz Alp ÇAĞLAR başta olmak üzere, Garnizon Komutanı Duran VURANOK, Belediye Başkanı Hadi UYAR, Cumhuriyet Başsavcısı Eyüp KARA, Cumhuriyet Savcısı Ali Cihan YEDİYILDIZ, Hâkim Ahmet CÖMERT, İlçe Emniyet Müdürü Lütfü TANRIKULU, Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Şenol DOĞAN, Tapu Müdürü İlhan KALELİ, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Bülent ŞENER, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet GÜREŞ, Malmüdürü Cevriye PALLI, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezai TURAL, Şube Müdürü Ömer ŞENER, Nüfus Müdürü Kemalettin TAŞDELEN, Ziraat Bankası Müdürü Fikret AKBAŞ, Kamu Kurum ve Kuruluşlarındaki memurlar, Öğretmenler, Alaçam esnafları ve halkı gezilerek çocuğu olanlara oyuncak, eşleri için çiçek verilerek etkinlik sona erdirildi.

 

Ziyaret edilen kişilerdeki memnuniyet yüzlerinden okunmaktaydı. Okul Müdürü Muhammet ÇELİK: “Zararlı alışkanlıklar konusunda toplumu bilinçlendirmek, sigara kullanan vatandaşlarımızın sigarayı bırakmalarına vesile olmak, genç nesillere ve çocuklarımıza iyi örnekler sunmak, onların sigaranın zararları konusunda daha bilinçli olmalarını sağlamak ve toplumla eğitimi barıştırmak amacıyla bu etkinliği tertip ettik. Sigarayı bırakarak eşref-i mahlûkat olan insanların önce kendi sağlıklarına altın dokunuş yapmalarını ziyaretlerimiz esnasında anlatmaya çalıştık. Sigarayı bırakarak eşimize, çocuğumuza her gün hediyeler alarak onları mutlu edebileceğimizi anlatmaya çalıştık. Topluma sigarayı tutmayın, toplumdaki muhtaç insanların ellerini tutun demeye çalıştık. Sigaraya verilen paralarla dünyada aç insan kalmayacağını, yetimlerin başlarının okşanacağını, öğrencilere burs verilebileceğini izah etmeye çalıştık. Sigarayı bırakarak mutlu edebileceğimiz toplumda birçok bireyin olduğunu göstermeye çalıştık. Bireysel olmaktan ziyade toplum yararına çalışan öğrenciler yetiştirmeyi amaçladık. Alaçam halkından aldığımız olumlu dönütler bizi bu gibi etkinlikleri yapmaya teşvik etti. Alaçam esnaflarından Altar Tur sahibi Volkan PİR’e, Kaya Tur sahibi Mustafa KAYA’ya ve 8 No’lu SS. Koop. Başkanı Cemal EROĞLU’na sponsorluklarından dolayı teşekkür ederim. ”dedi.

 

“SİGARAYI BIRAK; EŞİNE GÜL, ÇOCUĞUNA HER GÜN BİR OYUNCAK AL!”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.