bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Geyikkoşan Plajındaki Katı Atıklar Temizleniyor

ALAÇAM

Alaçam ilçesi Geyikkoşan sahilindeki kumsal alanda özellikle kışın fırtınalı dönemlerinde deniz dalgalarının sahile taşıdığı atıklar temizleniyor.

Alaçam ilçesi Geyikkoşan sahilindeki kumsal alanda özellikle kışın fırtınalı dönemlerinde deniz dalgalarının sahile taşıdığı atıklar temizleniyor.

 

Alaçam Belediye Başkanlığınca yapılan girişimler sonucunda Atakum Belediyesinden temin edilen kum eleme makinesiyle Geyikkoşan sahilinde temizlik çalışmaları başlatıldı. Kum tarama makinesi sayesinde kumlar içinde ve üzerinde bulunan katı atıklar tamamen toplanarak vatandaşların yaz aylarında sağlıklı bir şekilde denizi ve sahili kullanabilmesi için gerekli ortamın hazırlandığı belirtildi.

 

Yetkililer denizin attığı atıklar neysede vatandaşların getirdikleri atık maddeleri kumsal üzerinde bırakmamalarını istediler. Vatandaşların yanında getirdikleri yiyecek maddelerinin kabuklarını, kağıt, poşet, şişe ve plastik şişe ve bardakları güneşlendikleri yerde bıraktıklarını, hatta altını değiştirdikleri çocukların bezlerini bile kumsal üzerinde bıraktıklarını, plaj üzerine yeteri miktarda çöp konteynırları koyduklarını herkesin çöpünü çöp kutularına atmaları konusunda hassasiyet göstermelerini istediler. Böylece Geyikkoşan Plaj alanının daha uzun süre temiz kalabileceğini ve bütün vatandaşların temiz bir plaj’dan ve denizden ailecek faydalanabileceğini dile getirdiler.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.