bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Devlete Atanan Özel Okul Öğretmenleriyle İlgili Açıklama

ALAÇAM

ÖZDER Genel Başkanı Ahmet Akça; Devlete atanan "Özel Okul Öğretmenleri" ile ilgili açıklama yaptı !

ÖZDER Genel Başkanı Ahmet Akça; Devlete atanan "Özel Okul Öğretmenleri" ile ilgili açıklama yaptı !

 

Özel Öğretim Derneği Genel Başkanı AKÇA yaptığı açıklama da;

 

"Değerli Okul Yöneticilerimiz;

 

Kurumlarımızda çalışmakta olan ancak devlete atanan öğretmenlerimizin eğitim öğretim yılı sonuna kadar çalıştıkları özel okullarda kalabilmesine ilişkin durumu merak ediyorsunuz, bu konu ile ilgili MEB ile yaptığımız görüşmeler sonucu, Milli Eğitim Bakanımızın Özel Okul Sektör derneklerine vermiş olduğu söz çerçevesinde, kurumlarımızda çalışan öğretmenler eğitim öğretim sezonu bitinceye kadar kurumlarında görevlerine devam edebileceklerdir.

 

Bu konu ile ilgili öğretmenlerimizin yapması gereken işlem basamakları aşağıdaki gibi olacaktır.

 

Kamuya atanan öğretmenlerimizin çalıştıkları özel okullarda görevlerine devam edebilmeleri için yapmaları gereken işlem basamakları şunlardır;

 

1) Özel okulda çalışan stajyerliği kalkmış (devlette ve ya özelde kalkmış olması fark etmez.) öğretmenler devlete atanmışlarsa atandıkları okula giderek görev ve başlama yazısı ile birlikte özel okul sözleşmelerini de ibra edeceklerdir. Bu işlemden sonra öğretmenlerimiz 01 Eylül 2016 tarihine kadar kamudan izinli sayılarak kendi özel okullarında görevlerine devam edeceklerdir.

 

2) Stajyerliği kalkmamış öğretmenler kamuya atanmışlar ise 15 Şubat tarihinde staj yapmak istedikleri yer ile ilgili tercihte bulunacaklar. Staj yerleri belli olduktan sonra atandıkları okula giderek göreve başlama yazısı ile birlikte özel okul sözleşmelerini de ibra edeceklerdir. Bu işlemden sonra öğretmenlerimiz 01 Eylül 2016 tarihine kadar kamudan izinli sayılarak kendi özel okullarında görevlerine devam edeceklerdir. Bu öğretmenlerimizin stajyerlikleri 01 Eylül 2016 tarihinde staj yapmak istedikleri okulda başlayacak ve altı ay stajyerlikleri devam edecektir.

 

Bu konu ile ilgili düzenlemenin bugün bakanlıkça yayınlanmasını bekliyoruz." dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.